I stolt samarbete med Victorinox

I sommar var det två år sedan jag träffade MNK; min nya kille. Han gick under det begreppet fram till för ett år sedan då jag började smyga in hans riktiga namn: Danny. Jag älskar det stadiet i relationen som vi är i nu men det finns något skimrande över alltings början, förmodligen eftersom man vet att det blev bra.

En månad efter att vi träffats på en takbar i Stockholm skulle jag ner till västkusten och Danny följde med. ”Jag tar med några extra saker” sa han och när jag plockade upp honom utanför hans lägenhet såg det ut som att han skulle flytta därifrån. Någon timma senare körde vi söderut och det fanns inte plats med en enda pinal mer i bilen.

De tre eller fyra dygn vi var borta var en rätt rolig dejt. Vi bodde på hotell några av nätterna – men en natt tältade vi. Och det var kanske den natten som blev början på allt.

Vid det tillfället hade jag bara tältat några enstaka gånger. Visserligen var champagne standard som en del av packningen redan då men det visste ju inte Danny.

Efter att ha slagit upp tältet och imponerat med att göra upp eld så som folk tänder lampan genom att klicka på lysknappen dukade han upp ett imponerande bord med chark, ostar, oliver, mandlar av den sorten man inte hittar i vanliga butiker – och en flaska vin. Självklart uttänkt för tillfället.

Det är så en dejt ska vara tycker jag; uttänkt. Det är mycket roligare än en massa kaffekoppar på ett fik eller drinkar i en bar.

Victorinox Winemaster – en följeslagare på vintertältningen och på kommande sommaräventyr. Såklart ett viktigt inslag i mitt dejtande!

Under de senaste åren har jag pratat väldigt mycket dejtande med mina vänner som är, eller nyss har varit, singlar. Åsa och Louise är två av dem och som dessutom är – och varit – duktiga på att dejta utifrån att liksom inkludera själva dejterna i sin livsstil. Kanske är det just det som är tricket; att inte förställa sig till någon annan utan istället ta med dejten på löppasset eller ta med hen till klätterhallen.

Det är sommar i storstan och du ska styra upp en dejt, vad hittar du på då? Jag ställde frågan till Åsa och Louise som båda är en härlig mix av outdoorliv och storstad med ett stänk av champagne!

”Jag skulle nog se till att vi ses utanför stan och springer skogsstig. Eller kanske cyklar landsväg ut till något sommarcafé. Eller en mountainbikerunda – nytt för mig sommaren som var, och väldigt skoj! Bad eller simning med efterföljande picknick är också fint. Det finns massor med härligheter att hitta på där ute” säger Åsa.

Åsa är duktig på aktivt dejtande

”Jag skulle försöka hitta nått nice häng, gärna typ en takbar i solen där det även finns något kul att göra, tex slackline. Perfekt mix av häng och snack men ändå med aktivitet. Skulle det vara dåligt väder skulle jag helt klart dra till klätterhallen” tipsar Louise.

I Åre är just aktiva dejter mer av ett självklart val. ”Topptur med fika på toppen eller bara kanelbullegrill och kaffe om man är osäker på att investera en hel dag med en ny människa” utbrister Åsa.

”Att ta en utomhusfika med kokkaffe och eld är ett bra tillfälle att se om killen vet hur man hanterar kniv och yxa och sådana fundamentala saker” tipsar Louise som menar att det är lättare att lära känna varandra på riktigt utomhus.

Louise – kan ett och annat om roligt dejtande

Men aktiva dejter utomhus kan ha en oviss utgång. Det finns fler parametrar som spelar in än en kaffe på ett fik. Tänk om det börjat regna just när Danny korkat upp vinet den där tältnatten. Eller om vi blivit helt myggbitna. Det hade såklart inte inneburit någon katastrof utan snarare är det så att det är reaktionen på det som inträffar som visar hur vi – eller dejten – verkligen är.

”Jag har varit ute på några cykelrundor med dejter där jag kan ha missbedömt sträcka och tid lite. Det gav ett gott skratt någon dag senare i alla fall” skrattar Åsa.

”Jag killgissade och sa till honom att det var 3 mil till caféet och sedan 3 mil hem. Men jag fick ett sms efteråt där han skrev att vi cyklat 14 mil den dagen.”

Åsa säger också att man ska ge det tid när man dejtar. Det är ju ändå ingen kompisrelation man är ute efter och just därför ska man stanna till vid fina platser.

Ett av Louise roligaste dejtminnen är från när hon bodde utomlands och dejtade en kille som alltid hämtade upp henne i sin hippiebuss.

”Vi bodde en bit ut på landet och vägen till dejten blev ofta en nice roadtrip med fina solnedgångar och grym musik. Det var perfekta tillfällen att hinna snacka och musiken gjorde att det var okej om det blev tyst ibland. Ofta gick vi på open air konserter eller festivaler, superhärligt att sitta ute på gräset och lyssna på musik tillsammans. Ännu bättre med stående konserter för då börjar man med att dansa till det och sen slutar man såklart med att hångla. Perfekt!”

Hur skulle då den perfekta dejten se ut? För mig handlar det om att göra något härligt med mycket tid. Att ”klämma in en dejt” mellan allt annat i schemat kan funka om det är första gången man ses – som när jag hann med en timmas middag i Stockholm med en kille jag dejtade mellan möten i Göteborg och innan mitt flyg upp till Åre skulle gå.

sara rönne åre

Skidåkningsdejter är drömmen!

Åsas drömdejt innebär puderskidåkning eller kanske rentav en surfingdejt. Louise vill dansa.

”Jag tror drömmen vore att dansa barfota runt en eld under en stjärnhimmel. Gärna på en sandstrand. Kanske att vi har varit på nån livespelning och druckit lite bubbel innan det? Killen skulle gilla att dansa lika mycket som jag och ha långt hår ha ha”.

Allt jag och Danny gör tillsammans är drömgrejer som blir till dejter mest hela tiden. Som den gången vi vintertältade för en månad sedan. Det är de där små detaljerna som gör det; som popcornen vi poppade och ja – vinflaskan vi hade med oss även då.

Åsa minns tillbaka på en helg i Sälen i en riktig fjällstuga som de lämnade under dagarna för traillöpning och mtb-cykling. På kvällarna lagade de god mat och njöt av bastu och brasa.

Med härligt sällskap blir sådana stunder – ja hela helger – drömhelger där det blir roligt även oavsett vad dejten leder till. Man gör kul saker och skapar härliga minnen!

Har du någon rolig dejt att minnas tillbaka på? Eller vad skulle du vilja gå på för dejt?

34