Jag är i stan en sväng i Stockholm och lyckades köra igenom hela härligheten igår tisdag klockan 17. Jag gillar mina besök i Stockholm trots köer. Det finns en del principer jag anammar när jag är här i stan och det första handlar om att inte förlägga möten som innebär att jag måste in i morgonrusningen och det andra handlar om att passa på.

Den där typen av kompass anammar jag egentligen på hela livet. Nina Åkestam kallade det för att bli medveten om sina egna värderingar i en riktigt bra intervju i podden Uppstickarna.

Jag tycker att man ska tänka till kring vad man vill ha i livet för att må bra. Kalla det värderingar, ledord eller kompass. Nina berättade om det på ett väldigt målande sätt; när hon är gammal vill hon ha stories att berätta. Och därför gör hon aktiva val i livet som ger henne stories även om det ibland är jobbigt och det hade varit mycket mer bekvämt att låta bli.

Mina ledord för livet de senaste åren har varit frihet och utmaningar. Jag jobbar inte med konkret målsättning men vad jag vill blir tydligt ändå eftersom jag vet vad jag vill leva efter. Det var en härlig igenkännande känsla att höra Nina resonera på liknande sätt.

På samma sätt som jag har en kompass för livet så kan jag ha det för mer kortsiktiga saker också; till exempel resor, helger eller säsonger.

När jag är i Stockholm brukar jag ha en rätt tydlig och härlig to do-lista. Ofta är den lite längre än vad mitt Stockholmsbesök klarar av men här är tre punkter från listan inför dessa Stockholmsdagar:

Springa vårig skogsstig. Därför har jag med stor förväntan packat med ett par sprillans nya Saucony trailskor med switchbacksnörning (samma som jag har på mina cykelskor)

Gå inom Lillebrors Bageri vid St Eriksplan – alla verkar älska detta ställe så jag är nyfiken!

Köpa kaffe. Just nu är kaffeinköpen extremt medvetna. Jag har lyxen att ha världseliten i kafferostning i Åre men det finns ändå en tjusning med att köpa olika sorters specialkaffe här i stan.

Sara Rönne blogg

Jag samlar på härliga ätbara Stockholmstips på instagram, här är några av ställena som hamnat på listan – kanske lyckas jag få in ett av dem under kommande dagar:

GULD Kaffe & Kök på Sven-Harrys i Vasaparken

Madam Stockholm, koreansk mat på söder

VINB.A.R.EN som är Restauran B.A.R.s nya grej

Falloumi på Ringvägen – falafel

Aloë Stockholm – michelinigt!

Handelshuset i Saltsjöbaden för en fika (perfekt kombo med löpning där ute i mina gamla kvarter)

Kavalleriet för bowls

Reggev Hummus

Har du fler tips att tillägga?

Du känner säkert igen mitt sätt att resonera från förra gången jag var i Stockholm. Då var jag här för att föreläsa – och passade på att hinna med ett asiatiskt tema. Läs mer här: 7 saker jag gjorde i Stockholm

22