Det frasade ingenting när jag cyklade i helgen. Crossens däck rullade mjukt mot den upptinade asfalten. Och rullade än mjukare mot fuktig skogsväg som nyss klätt av sig sin snöskorpa.

Jag firade in våren med bara underställ, flossad lager 2-tröja och vindväst. Sommardäck på cyklocrossen och vårkänsla. Det var sjukt bra rull. En planerad kortrunda blev min vanliga sommarrunda och jag frös inte en enda gång. Sådant gör själen lycklig!

Samma dag promenerade vi utan jacka och hade lätt kunnat dricka kaffet på farstutrappen.

I helgen öppnade uteserveringarna i Stockholm och snart breder vitsipporna ut sig. Snart ruttnar isen på Åresjön och tussilagon hittar ut från sina gömslen. Fräknarna hittar sin plats på näsan och vi dricker kaffe på balkongen i lä från vinden.

Jag fyllde en hel shoppingpåse med kaffebönor från Sibyllans kaffehandel på Östermalm. Mycket mer shopping än så blev det inte från Stockholm. Däremot blev det en kort löprunda en kväll i mina nya trailskor från Saucony.

Och så var jag på Guld Kaffe på Sven Harrys konstmuseum i Vasaparken, en av de ställen som stod på min Stockholmsbucket. Dagen efter skrev DN om just detta ställe som var härligt och hade fint ljusinläpp men också en enorm ljudvolym. Efter ett tag var vi trötta i öronen och drömde oss därifrån så då promenerade vi förbbi Saturnus och köpte bullar och drack mer kaffe hemma framför våra jobbdatorer.

Imorgon åker min kille på två veckors jobbuppdrag tills havs utanför Norge och jag är i Åre och tar en dos vinter till. Jag har tillbringat större delen av dagen åt surfinspiration och nu längtar jag efter sand och hav. Alltid denna längtan trots att jag älskar där jag är just nu.

17