Facebook påminde mig om att det är exakt fem år och en vecka sedan jag flyttade till Åre. Jag minns hur jag packade in allt jag tyckte var nödvändigt i min sportcab och körde från Stockholm sent en kväll i mars. Jag fick plats med både kläder och cykel på dragkroken.

Det var en bra mars för fem år sedan. Mycket snö, mycket sol – och sjukt mycket jobb. Jag jobbade med ett digitalt projekt för Åre kommun och byggde upp en hel digital turistinformation. I mars började jag och i maj gick projektet live. Det är svårt att förstå det tempot. Följande två år upplevde jag så mycket i Åre kommun som det bara gick. Från Storlien till Åre by, Järpen, södra Årefjällen och bort till Mattmar och Bydalsfjällen och Kallbygden. Åre är stort och jag är tacksam för det – och för allt jag fick vara med om.

Det är speciellt att leva och bo i Åre. Här har jag skrivit ett inlägg om det.

Här har jag också gett 52 tips till Åre för dig som ska besöka Åre i sommar.

När jag kom hit var Blanktjärnsrundan knappt ens känd. Sedan blev den leden enormt populär. Jag lyckades också springa förbi Pyramiderna och Issjödalen innan den sträckan slog igenom och ett tag även förbjöds av Länsstyrelsen.

Blanktjärn

I mars för två år sedan satt jag i en fåtölj på verandan och gjorde inte många knop eftersom jag var så ryggskadad att jag inte kunde gå. Jag var rätt glad ändå men desto gladare en månad senare efter världens bästa operation. Här finns hela den storyn.

Mars 2019 handlar om frihet och fjäll. Jag har åkt mer turskidor än någonsin förut och till helgen ska jag på en lite längre tur med övernattning i fjällvärldens högst belägna fjällstuga. Gissa vilken!

Om mindre än en månad åker jag på yogaretreat till Ulvön, Höga Kusten. Jag har varit på några yogaresor och yogahelger i mina dagar men aldrig ett retreat så det ska bli spännande att uppleva såväl workshops som tystnad och alla tankar som uppstår.

Och om mindre än två månader befinner jag mig i södra Spanien. Jag kommer att tillbringa halva maj där nere med att lära mig kitesurfa.

Minnen från förra årets resa till Sri Lanka

Men det är mycket som ska hinnas med innan dess. Alla timmar med jobb, alla timmar med skidåkning. Alla ljusa vårvinterkvällar. Alla skratt runt en eld. Allt snickrande på vår sommarstuga. Och vårsäsongens första cykling. Första timmar på uteserveringar. Första knopparna. Första grönskan.

27