När du läser det här är jag förmodligen ute och skidar på fjället. Jag har gjort min godaste trail mix som jag har i fickan på ryggsäcken. Choklad, rostade hasselnötter och cashews. Min hund Hazel skuttar fram omedveten om att vi ska ta oss två mil idag. Och imorgon. Den hunden har energi som om varje meter var den första hon sprang.

Det är jag och min kille som är ute på skidäventyr. Han kom hem från Norge i onsdags kväll och hann knappt landa förrän vi knäppte på oss skidarna och tog stavtag efter stavtag rätt ut i tystnaden. Och rätt uppför fjället. Jag förväntar mig uppförsbacke hela vägen till fjällstugan. Vilket ger oss nedförsbacke hem vilket är belöningen efter alla sega motlut.

Om du vill hänga med på äventyret så ska du följa Svenska Turistföreningen på Instagram: @stfturist. Jag gör nämligen en takeover där denna helg; från fredag ända fram till söndag.

19