Efter skidturen till Gåsenstugorna laddade vi om med en bulle från Storulvån i bilen innan vi åkte hem till lägenheten i Åre och gjorde fredag genom att öppna en vinflaska, steka en köttbit och svänga ihop en bönsallad med mycket citron. Medan vi väntade in helgsällskapet satte vi på en film på Netflix och sedan knackade hon på – Åsa.

Åsa som jag gärna äter långfrukost med. Som har vett att uppskatta riktigt gott kaffe och som alltid levererar på våra vinkvällar. Som skrattar mycket och ofta och som kan styra upp egna grejer när värdinnan inte alltid orkar.

På lördagskvällen lagade Årets Kock David Lundqvist en helvegetarisk middag på restaurang Grow i Åre och vi gick dit som en liten härlig trio: jag, Åsa och Danny.

Det blev en härlig kväll med komplexa smaker, nytänk kring vegetarisk mat och god öl från Melleruds.

Vi rullade hemåt helt ofantligt mätta några timmar senare och som alltid när vi passerar nattklubben Bygget skojar vi om att gå dit och som alltid säger vi att det är mycket skönare att gå hem.

Dagen efter var det söndag men det kändes knappt som söndag alls förutom vädret som var lite grått och som avslöjade dagen.

Danny gick upp tidigt för att baka bröd och jag gick upp tidigt för att jobba lite. Efter långfrukost packade Åsa in sig i bilen för att köra till Stockholm och jag och Danny packade in oss i bilen för att köra till Saxnäs. Och här är vi nu och ger oss själva skog, fjäll och vidder för att börja veckan på bästa sätt.

Danny har ett annat typ av jobb där han jobbar 14 dagar i sträck, 12 timmar per dag. Sedan är han ledig tre veckor och sådär rullar det på. Alldeles perfekt tycker jag som ändå inte vill ha vardag.

18