I stolt annonssamarbete med Auclair

En av de appar på telefonen jag använder mest är Fjällkartan. Med den kan jag mäta avstånd, söka upp platser, hitta platser med augmented reality, se vandringsleder, använda den inbyggda kompassen och leta upp vindskydd.

Häromdagen var det vitt och snöigt ute och jag kände inte för att ge mig iväg på någon vidare fjälltur. Det jag däremot ville var att hänga i ett vindskydd med eld, vän och kokkaffe. Det är vid sådana tillfällen då jag öppnar appen Fjällkartan för att leta upp lämpliga vindskydd.

Det gjorde jag också när vi var i Funäsfjällen och ville stanna till vid ett vindskydd för att laga mat. Jag har ingen bra koll på guldkornen i Funäs – men via appen kunde jag hitta ett perfekt vindskydd nära vatten men långt från hus och bebyggelse.

Ikväll ska jag leta vandringsleder i Padjelanta och Vindelfjällen för sommarens äventyr och sedan googla bloggar för att hitta tips och kolla på bilder. Det är så jag brukar planera kommande upplevelser för löpning eller turskidåkning.

Igår var vi till vindskyddet i Tegeforsen vilket är ett av de vindskydd i Åre jag gillar mest. Andra favoritvindskydd är det i Fröå gruva (bra när det stormar) eller vid Brattlandsströmmen (på sommaren). Vid Gevsjön finns ett vindskydd alldeles vid strandkanten – precis som i Ottsjö. Alla de där kan man hitta i appen!

Det snöade och var alldeles vitt ute när vi gjorde upp en eld alldeles vid den brusande Tegeforsen där jag brukar vinterbada.

Jag hade med mig kokkaffe och min vän och fotograf Louise hade med sig allt annat. Ved, rökt fläsk (så gott att grilla över eld!) och chiapudding med blåbär. När man tar med sig lite olika saker som man gillar så brukar det bli bra lite oavsett hur det kombineras!

Jag hade på mig mina fodrade vandringsbyxor jag köpte i USA som är perfekt för sådana här utflykter, och smarta handskar från Auclair. Jag insåg inte funktionen förrän efter några gångers användande. De är fleecenvantar (tumvantar) med dubbelt fleecetyg – och sedan en vit läderhandske ovanpå som man kan dra av. Det är genialiskt!

Den avtagbara läderhandsken är perfekt att dra på när det börjar kyla på, och lika skön att dra av när man blir varm – som när jag åkte turskidor ner från Sylarna häromdagen. Handsken kostar 399 kr och finns här.

Här finns alla Auclairs handskar att köpa! Jag har många av de andra handskarna i sortimentet och gillar dem. Det är ett kanadensiskt varumärke som funnits i mer än 50 år och vann pris på branschens största mässa ISPO nu senast.

Mössan jag har på mig är en favorit från Seger som många undrar över.

Vi satt i vindskyddet en lång stund och tittade på snöflingorna som singlade ner och pratade om livet i fjällen, framtida planer och allt annat som pågår i huvudet. Sedan fick vi så många jobbidéer att vi var tvungen att åka hem och genomföra några av dem på en gång. Så som det är när man jobbar som egen och älskar det!

Om du inte är i just fjällen men vill ha en bra kartapp så ska du ladda hem Terrängkartan som visar ungefär samma sak som Fjällkartan. Terrängkartan använder jag för att hitta nya stigar i till exempel Hälsingland som har mycket skog, många sjöar och en hel drös med äventyr att upptäcka!

17