Frihet är viktigt för mig (no shit Sherlock) och jag har tänkt mycket på det där. På vad det är. Och varje gång jag tänker några varv kring det så inser jag att frihet inte är att jag prompt ska bryta alla regler och gå bananas med alla normer som finns. Frihet är en känsla av att det finns möjlighet.

Jag brukar säga att jag vill ha frihet på mina arbetsplatser och inte alltid sitta vid mitt skrivbord eller börja jobba klockan 9 och sluta klockan 5. I mitt huvud föds inte de bästa idéerna mot bakgrund av en vit vägg. När vi rör på oss ökar blodtillförseln till hjärnan och det är då det händer. I alla fall hos mig. Jag kommer på kreativa idéer och lösningar på problem när jag är ute och åker skidor eller cyklar intervaller i spinningsalen. Det är då jag jobbar som bäst. Min skrivbordstid handlar mest om att hämta hem de där idéerna och ta action på dem.

Och min skrivbordstid handlar om det sociala med mina kollegor. Jag kan bli frustrerad vissa dagar eftersom jag inte får något ”gjort” på jobbet. Så mycket tid går åt till att prata med kollegor. Men jag har insett att det är en del av jobbet. En viktig del, för att förstå hur läget är internt och få uppdateringar om saker och ting – insikter som jag plockar med mig i mina vidare arbetsuppgifter.

Men i allt detta behöver jag känna frihet. Jag behöver veta att det är ok att jag gör det jag ska göra någon annanstans. Jag vill gärna ha ett sorl omkring mig och brukar därför ta med mig min Macbook och sitta i restaurangen på hotellet och jobba. Eller hemma. Lite beroende på vad jag ska göra.

I helgen satt jag med dubbla skärmar; TV-skärmen visade Sons of Anarchy och på jobbskärmen skapade jag en massa grafiskt material. Det är min bästa arbetstid som funkar bra för det där skapandet. Men som inte funkar alls när jag ska skapa en strategi.

Jag har varit utan bil ett tag och det tog fullständigt död på min frihetskänsla. Stressen skavde under huden och rastlösheten tickade i kroppen. Nu har jag min bil igen och det innebär inte att jag ska gasa runt med den hela tiden. Men jag vet att allt jag vill göra är möjligt. Det är frihet för mig. Det är ett sätt att känna den.

Spektrum goggles Sara Rönne

Älskar att matcha allt i orange! Skidställ från Marmot. Handskar från Auclair. Goggles från Spektrum och hjälm från POC.

Idag tog jag en after work i skidbacken efter jobbet. Klockan 15 checkade jag ut från mailen och träffade Louise i Duved. Sedan cruisade vi runt i folktomma pister med manchesterräfflor. Liftarna var tomma och vi stängde systemet en och en halv timme senare. Det är också frihet; det där när känslan av hur jag vill leva faktiskt blir verklighet. Några timmar senare öppnade jag jobbmailen igen. Frihet handlar inte om att göra mindre eller jobba mindre, men att liksom få ut mer av vardagen.

28