Det är den första tisdagen i en ny månad vilket innebär ett nytt avsnitt av min pod Träningsglädje TALKS. Hur sjukt är det inte att jag poddat sedan 2013! Tjugohundratretton! Vet ni hur många poddar som fanns 2013? Inte många. Ungefär lika många bloggar som fanns när jag började blogga 2005. Galet!

Träningsprofilen och konditionsallsmäktige elitcyklisten som utbildat hundratals – kanske tusentals – träningsinstruktörer i Skandinavien (trumvirvel) Jessica Clarén är gäst i det senaste avsnittet. Vi pratar det hon kan allra bäst (förutom vin och matlagning): kondition.

För någon vecka sedan frågade jag er i mina instastories vad ni hade för frågor om kondition och ni undrade en massa saker, till exempel:

Vad är snabbaste vägen till bättre kondition?

Vem har bäst kondition: en långdistansare eller en sprinter?

Kan man vara tjock och ha bra kondition?

Hur bra är högintensiva cirkelpass (med både styrka och flås) för konditionen?

Detta – och mycket annat – får ni höra i det senaste avsnittet av Träningsglädje TALKS. Vi pratar också om vad kondition egentligen är och hur man mäter kondition. Och hur smart det är att lägga på sig muskler om man ska springa långlopp i fjällen. Du hittar podden i alla podappar och på Spotify – eller lyssna direkt via din dator här!

Här hittar du alla senaste avsnitten!

Dessutom träffar jag Sara Pettersson som jobbar med sponsring på Svenska Spel. Hon ger sina bästa tips för att träningen ska bli av på resan – och berättar om initiativet som får pensionärer att spela bandy.

Svenska Spel är podsponsor till Träningsglädje TALKS under 2019 och sveriges största idrottssponsor och här jobbar ungefär 700 människor i både Stockholm och Visby. En hel del på Svenska spel handlar om sport – även bakom kulisserna. Under året kommer jag att träffa några av #svenskaspelarna för att prata om hälsa på olika sätt.

Just nu söker Svenska Spel fler medarbetare; framförallt inom IT! Gå in på karriar.svenskaspel.se för att hitta nya utmaningar!

Sara har blå tröja med nummer 2 på. Här ska de #svenskaspelarna spela match i Globen. Vilket annat arbetsplats ger den möjligheten?

Om du gillar den här typen av poddavsnitt med frågor och svar där ni får vara delaktiga så klicka gärna i hjärtat! Vad vill du mer fråga om?

13