För två år sedan bad jag er skriva era tankar – och fördomar – om mig. Det resulterade i det här inlägget. Det hade varit alltför mesigt att bara ge mina egna svar på era tankar, så jag bad två av mina ärliga och raka vänner att kommentera – och adderade mig själv som tredje hjulet i det hela.

Nu tänkte jag att det var dags igen!

För några veckor sedan uppmanade jag därför er på instagram att skriva vad ni trodde om mig. Den här gången bad jag min kompis Annika (som också var med förra gången och därmed fått förnyat förtroende) och min kille Danny (ett wildcard i sådana här sammanhang) att svara. ”Svara ärligt” uppmanade jag dem.

För Annikas del är det ingen konst, hon är min mesta opposition och kommenterar både krasst och kritiskt vilket jag uppskattar henne för. Danny är av samma virke – och vågar sig dessutom på lite humor mellan raderna. Vågat, för att vara skrivna ord!

Här nedan är allt ni tror om mig – och den verkliga sanningen:

JAG TROR ATT…

…DU ÄR DISCIPLINERAD

Annika: Ja, men jag skulle framför allt hävda att du är strukturerad och effektiv. Det finns dock några undantag men vi kommer till det längre ner!

Danny: Du skjuter inte upp saker såsom jag kan göra ibland.

Min kommentar: Jag har en enorm stark praktisk-ekonomisk drivkraft. Jag blir irriterad på ineffektivitet. Därmed inte sagt att jag älskar att städa. Jag verkar tycka att det är mer effektivt att ligga på sofflocket och skriva blogginlägg om mina tankar och äventyr istället.

…DU HAR SÅ BRA EKONOMI ATT DU KAN ÅKA DIT DU VILL NÄR DU VILL

Annika: Den här frågan är så rolig! För absolut att du har en stark ekonomi där du kan köpa dyra saker och göra dyra resor om du skulle vilja det. Men du är också i en förhållande där ni hittar på mycket som faktiskt kostar pengar – något som komiskt nog stressar dig ekonomiskt på grund av du älskar att ha kontroll över dina pengar för de ger dig frihet. Men ja, du har jättebra ekonomi! Det förtjänar du!

Danny: Nja. Du arbetar väldigt medvetet för att skapa en trygg ekonomisk situation runt dig själv, men åka vart och när du vill är inte riktigt sant.

Min kommentar: Jag skulle nog kunna åka var jag vill när jag vill, men det beror mest på att jag har rätt realistiska drömmar. Jag skulle i och för sig kunna tänka mig att åka till Söderhavet. Eller Fiji eller så. Men har ingen jättelängtan dit så därför har det inte hänt. Drömmer mer om Norrland och det är ju nästgårds.

…DU ÄR DRIVEN MEN LITE OSÄKER PÅ LIVETS RIKTNINGAR OCH FÖRSÖKER TA DAGEN SOM DEN KOMMER

Annika: Driven absolut. Svår fråga för vet inte riktigt vad personen syftar till. Men jag vet att du är rädd att uppfattas som – och leva – ”Svensson” och ha ett ”norm-normalt” liv för du förknippar det med tråkigt – och det kanske kan uppfattas som ”osäker på livet riktningar” på grund av att du hela tiden måste ha det glam och roligt? Jag brukar ofta tänka: Våga leva lite Svensson med, det är inte farligt att äta rester och inte ha storslagna planer jämt. Tror kanske du ofta vill vara planfri på grund av att det alltid kan dyka upp något roligare och du vill kunna känna dig fri. Samtidigt som du gillar att planera. Svårt det där!

Danny: Ja, du är en starkt drivande kraft men gillar inte så mycket när dagen är oplanerad, tid får inte gå till spillo! …här har jag nog rört runt i grytan på både gott och ont?

Min kommentar: Så sjukt klockrent påstående. Att ta dagen som den kommer är mitt svåraste. Jag övar på det jämt men måste få planera lite för att vara på bra humör. Driven är jag absolut – det är som motorn i mitt liv.

…STARK OCH LIVSBEJAKANDE

Annika: Ja!

Danny: Ja, livsstark! Men kanske ser fram emot nästa händelse lite för mycket ibland, glömmer av att njuta av här och nu då och då. Du kan ju exempelvis sitta högst upp på en fjälltopp i gassande sol och efter 7 minuter säga att du helt plötsligt längtar till sommaren?! Nån gång har du sagt att du längtar till skidåkningen strax innan sommaren ska börja… alltid the next big thing. Otåligheten personifierad det är du det. Puss!

Min kommentar: ”Oops did I buy champagne instead of milk again” är ett citat vars andemening beskriver mig rätt bra tror jag – apropå att vara livsbejakande. Stark är jag också, eftersom jag litar allra mest på mig själv och min egna förmåga mer än någon annans.

…ALLTID SUGEN PÅ ATT TESTA NYA SAKER

Annika Innan du och ditt ex gjorde slut så skulle jag svara nej på denna. Sedan blev du singel, sedan träffade du Danny. Numer: Ja!

Danny: Ja, häromdagen testade vi bondage.

Min kommentar: Inga kommentarer. Tänkte inte ens skriva att jag har en kille med humor men man vet ju inte hur folk tolkar saker i text.

I år ska jag börja kitesurfa!

…DITT LIV MÅSTE INNEHÅLLA ÄVENTYR OM DU SKA VARA LYCKLIG – DU GILLAR YTTERLIGHETERNA I LIVET FÖRE MELLANMJÖLKEN

Annika: Vad som kännetecknar ett äventyr är olika för olika personer. Men du gillar att känna att du kan göra vad som helst när som helst, oavsett om det är att en eftermiddag sticka ut på fjället eller jobba 16 timmar i sträck, eller boka en resta till andra sidan jordklotet.

Danny: Haha, ja, en orastad Sara är en mycket jobbig Sara. Hade du vart hund hade du tuggat på inredningen.

Min kommentar: Spot on! Både på påståendet och kommentarerna.

…DU ÄR EN MAT- OCH DRYCKESGOURMET

Annika: Du gillar dyra saker generellt, för det är ju långt ifrån Svensson (apropå tidigare svar). Nu har du dessutom en extrem lyx i att din kille är grym i köket. Innan dess gillade du i och för sig också att äta och dricka dyrt. Kommer ihåg en gång du och jag handlade och du köpte något slags hjärta för massor av hundralappar. Jag är fortfarande i chock över detta… skulle aldrig köpa ett hjärta!!!

Danny: Definitivt ja!

Min kommentar: Jag undrar fortfarande vad det var för hjärta jag köpte?

…DU ÄR HELT OBRYDD OM VAD FOLK TYCKER ATT ”MAN SKA” OCH VAD ”MAN BORDE”. DU RITAR KARTAN SJÄLV!

Annika: Obrydd är du inte. Men du lever ditt liv. Andra sitt.

Danny: Obrydd är fel ord. Du viktar deras ord en stund och sedan ritar du kartan på fri hand. Mao du lyssnar alltid men skiter i om du anser att det bara var dravel.

Min kommentar: Folks åsikter kan irritera mig och får mig att bli motvalls. Kanske inte i själva mötet med folk som tycker något jag blir irriterad på – jag är alldeles för trevlig för det – men det kan elda upp mig efteråt och stärka min motivation att följa min egna längtan.

…DU SOVER MINDRE ÄN 6H PER NATT EFTERSOM DU ÄR UPPE HALVA NATTEN MEN ÄNDÅ VERKAR PRICKA IN SOLUPPGÅNGEN

Annika: Haha! Du är en periodare när det kommer till sömn. Ibland är du inne i ett flow där du bara öser och ibland är det sovmornar som gäller. Du tidsstyr/ställer klockan för att publicera en del instaposter så det faktiskt verkar som det är ute när du i själva verket ligger i sängen. Då menar jag inte att du säger att du är uppe, men du kanske lägger upp en bild på en vy och skriver något hurtigt.

Danny: Du fungerar faktiskt sjukt bra på lite sömn. Inte heller har du det här (ursäkta uttrycket) ”tjejtypiska” hungrig/dåligt humör. Pricka in soluppgången har att göra med din förmåga att planera din livsviktiga tid.

Min kommentar: Sommaren 2017 var min bästa sommar någonsin, jag behövde knappt sova alls eftersom jag var så high on life. I övrigt känner både Annika och Danny mig väldigt väl.

…DU ÄR ENVIS, STARK OCH HYPERINTELLIGENT

Annika: DU FÅR HYBRIS NU!

Danny: Envis, nja. Du är så sjukt otålig så om du inte lär dig en sak inom rimlig tid (antagligen kalkylerad i förväg) så blev det inget av det. Stark? Som i starkt psyke? Ja. Du analyserar saker väldigt djupt och drar därefter slutsatser vilket gör att du sällan trampar i klaveret. Med lätthet den mest intelligenta tjej jag någonsin träffat.

Min kommentar: Älskar detta påstående. Jag ska skriva upp den på väggen!!

…DU ÄR OTÅLIG

Annika: Ja. Och bedrövlig. Lite ensambarn-fasoner ibland. Skärp till dig!

Danny: Inga kommentarer. Oh lord help her. Please.

Min kommentar: Jag har blivit mer otålig med åren. Hur ska detta sluta? Riktigt bra, tror jag!

Kalla bad Sara Rönne vinterbad

Här ser du en person helt utan tålamod!

…DU HAR VÄLDIGT STÄDAT HEMMA

Annika: JAG FÖRSTÅR INTE HUR DENNA FRÅGA KOMMER UPP ÅR EFTER ÅR. SVAR NEJ!

Danny: Haha, varför tror folk detta?! Jag bor ju här nu…

Min kommentar: Haha.

…DU KOLLAR ALDRIG PÅ TV

Annika: TV=svensson och det vill du ju undvika. Så nej det är sällan på. Serier kollar du i perioder.

Danny: Stämmer! Och tack för det, det finns ett äventyr där ute. Fast tack alla ni som gör det och lämnar vildmarken till oss.

Min kommentar: Jag har börjat kolla serier och det känns som att jag sträckkollat Sons of Anarchy i EVIGHETER nu men den serien tar ju aldrig slut? Jag kan också rekommendera Top of the lake till den som vill ha något bra att kolla på! Och Escape at Dannemora. Och The night of.

…DU KOMMER BLI ODRÄGLIG AV DENNA LISTA!

Annika: Låter som mina ord? Är det jag som kommenterade detta? Helt jävla rätt är det i alla fall!

Danny: Jag tar ner dig på jorden igen. Värre är det när du vart borta några dagar på workation med dina närmsta. Då går det knappt hantera dig.

Min kommentar: Jag älskar att vara lite MER nuförtiden. Lite mer unfuckwithable. Lite mer NMFTG. Vi är så jävla brydda om vad alla andra ska tycka och tänka – mer än vad vi själv tycker och tänker. Det är nog därför jag har tappat lite tålamod tror jag. Jag har inte tid med sådant. Jag har ett liv att leva. Och jag tänker leva det förbannat bra och roligt också!

Klicka hjärna i hjärtat om du gillade detta inlägg. Inklusive diverse svordomar och rättframhet.

65