1 mars är det tydligen vår i Sverige och det är snart. Det är ju tur att Sverige är avlångt så att våren kan vänta lite på sig här i norr. I Kiruna kommer våren 1 maj och både innan och därefter är det vårvinter. Jag vet inte riktigt var datumen kommer från, det var internetz som gav dem till mig och om jag ska vara ärlig har jag inte dubbelkollat det hela. Jag är nöjd med målsättningen att kräma ur det bästa av vintern i mars och lite i april – vårvintern är ju den bästa delen av vintern.

Träningsglädje Vandringsbloggen

Åka turskidor runt Välliste. Med termos i ryggsäcken och en glad hund som springer framför mig. Solglasögon på näsan och kameran i högsta hugg. Sträckan är bara runt en mil så det kan bli en fin eftermiddagstur nu när kvällarna snabbt blir längre!

Lasta skotern och fara norrut. Just nu står den på en verkstad i Ytterocke på grund av något fel och det är oklart när det hela kan rättas till. Jag hoppas med andra ord på att det blir några mil på skotern överhuvudtaget. Who knows. Hemavan hade varit fint – jag var där förra vårvintern och minns det som väldigt fint.

Vintertälta. Det blir kanske redan till helgen.

Cykla i skoterspår. Egentligen vill jag cykla fatbike men det verkar vara svårt att fä till det här i Åre så det får funka med min mountainbike. Just nu är det faktiskt fantastiskt fin skare som går fint att cykla på. Vi har nya cykelhållare från Thule som inte klämmer åt ramen vilket våra kolfibercyklar gillar.

Åka turskidor runt Åreskutan. Detta är ett dagsverke och blir perfekt framåt april. På vårvintern drar en pistmaskin en fin skejtbädd runt Åreskutan och det är min egentliga dröm.

Åre Duved ForsaskaletÅre Duved Forsaskalet

Skida till en fjällstuga. Jag inväntar lite fluffig nysnö – sedan ska detta också bli av.

Gå ut mer i Åre. Den här vintern har jag varit nästan osynlig inne i Åre om kvällarna. Jag vet inte när jag var ut på byn sist. Förmodligen förra året. Jag saknar det! Jag vill äta B’s sushi på Åregården och dricka suröl på Parkvillan!

Ha fest under Sessions. Jag minns förra avslutningshelgen strax före Valborg som en sjukt kul kompishelg. Vi hade fullt hus i lägenheten och gräddade pizzor och blandade utekvällar med soliga dagar runt elden, stora solglasögon och korvgrillning. Det var en fin helg.

Inviga våren med Yoga Island Stories på Ulvön den 5-7 april. Givetvis packar jag med baddräkten också – vi ska ju bo vid havet. Här är mer om det!

Gillar du vårvinter? (JAA)

19