Förra helgen sprang jag reflexbana på Lidingö utanför Stockholm på lördagskvällen. Jag sprang med min kompis Åsa som är en riktig gasell. Hon var en bra rygg att hålla sig bakom och eftersom reflexbanor innehåller en del letande och ibland kluriga – ibland flowiga – stigar. Eftersom det är ett riktigt kul sätt att umgås på gör det inte så mycket att man är olika snabb, det blir rätt kul ändå. Och särskilt kul blir det om man har ”rätt” vänner med samma approach, såklart.

Jag har sprungit reflexbanor förut och det är lika skoj varje gång så det är ju märkligt att jag inte gör det oftare. Min kompis Annika firade födelsedag med att bjuda in till att springa reflexbana i LillJanskogen i Stockholm; sedan åt vi prinsesstårta i en busskur. Det var ett roligt firande som jag alltid kommer att minnas.

Nu vill jag springa fler reflexbanor och frågade om tips på Instagram. Här nedan är en lista på alla tips jag fick. Du får gärna ge mig fler tips i kommentarerna nedan, så fyller jag på listan!

Här är förresten en annan lista Sveriges vackraste leder att springa (eller vandra)!

Jag tycker om att springa med pannlampa och har en LedX Mamba med 4000 Lumen när jag springer. Det är en värstinglampa med smidigt batteripack som får plats i fickan – eller i en väst om man hellre vill det.

Lista på reflexbanor i Sverige

(googla närmre på dem för att få koll på längd och skick och annan bra-att-ha-info)

Reflexbanor i Stockholm

Reflexbana finns på Lidingö (Grönsta) – 8 km. Börja vid orienteringsstugan en bit upp i första backen

Reflexbana finns i LillJansskogen

Reflexbana finns i Rudans Friluftsområde – 6 km

Reflexbana finns i Ågesta

Reflexbana finns i Ursvik

Reflexbana finns i Åkersberga

Reflexbana finns i Judarnskogen i Bromma

Reflexbanor i södra Sverige

Reflexbana finns i Mölndal, Helenedal – 8 km och 4 km

Reflexbana finns i Skatås, Göteborg

Reflexbana finns i Vindingsjö, Linköping

Reflexbanor i Norrland

Reflexbana finns i Högbo (Sandviken) – 3,5 km och 8,3 km

Reflexbana finns i Östersund; två på ÖSK, en i Spikbodarna och en på Frösön

Reflexbana finns i Sundsvall, bland annat en upp till Fågelberget

Reflexbanor finns i Falun, en vid Jungfruberget (Lugnet), en vid Hosjö och en vid Stångtjärn

Bonustips: skoterleder är ofta reflexmärkta!

15