Jag tror att vi är egentligen rädda för det som är nytt. Nya tankar, nya idéer och ny kunskap. För om man låter något nytt ta plats måste man först inse att man inte kan. Och i början är man rätt dålig. Vissa ser det inte så utan låter ivrigt nyfikenheten skörda ny kunskap. Allt beror på vilket perspektiv man har.

Att lära sig något nytt brukar vara en process med alla känslor. Först den där törsten och ivrigheten. Sedan mättnad och kanske lite avsmak när det nya inte var så enkelt ändå. Svordomar och traggel. Och så den nöjda känslan när man efter ett tag får grepp om det igen.

Förra året tog jag Jägarexamen. Och så började jag att gå topptur.

Man blir aldrig klar med kunskap och så är det verkligen med både jakten och toppturandet. Jag har ju knappt börjat, känns det som. Men det är det som är det fina med att lära sig något nytt – att det ständigt utvecklas.

I år vill jag lära mig kitesurfa och snart har jag pratat om det så pass mycket att det känns som jag redan kan. I maj kommer jag att tillbringa tio dagar i södra Spanien för att lära mig kitesurfa. Det är bokat och klart och jag är väldigt pepp.

Det finns så många härliga spots för kitesurf och i maj förra året var vi i Rewa i Polen som också är känt för sin kitesurf. I min iver har jag dammsugit nätet på kunskap och fick bland annat dessa tips för att lära mig kitesurfa.

Planen är att få till ganska många dagar i Spanien för att kunna lära mig så mycket som möjligt, och sedan tillbringa ännu fler dagar med att kitesurfa i Sverige (och kanske Norge).

Vad planerar du att lära dig i år?

17