Jag sover så himla mycket just nu. Det känns som att de senaste två veckorna har varit lite av en dimma med sömn och sovande. Det finns inte särskilt mycket kul att rapportera om den saken – förutom att jag älskar känslan av riktigt bra sängkläder men att det är så himla dyrt – så jag tänker att jag tar och skriver lite om allt det andra som varit.

I fredags morse hade vi ledningsgruppsmöte och vi brukar alltid göra aktiva saker på dessa möten och denna gång var inget undantag. Därför sågs vi kl 8 i VM8:an för några åk. Gondolliften på väg upp är bra för att avhandla punkter som inte får ta mer än några minuter.

Efter skidåkningen åt vi frukost på Krus och jag tog in dubbla cappuccinos. Sedan gick jag hem och jobbade och drack ännu mer kaffe. Jag gillar specialkaffe och brukar köpa italienskrost på NK men just den här dagen malde vi bönor från en spännande rostning från Åre Kafferosteri.

På eftermiddagen kom Louise förbi och hade med sig några bilder till mig. Bland annat den högst upp och den här som vi fotade i början på vintern:

På kvällen letade jag fram min skejtutrustning som inte sett dagens ljus sedan förra vintern och knappt ens då eftersom jag för det mesta åker längdskidor i kvällsmörker. Jag drog en femma på fin skejtbädd i Björnen och hade dunjackan på hela tiden.

Det som är mentalt jobbigt med längdskidor är att det är så kallt i början. Det är lite samma som att sticka ut och springa på vintern…

Först tänkte jag bara åka runt, runt på enkilometersspåret och då funkar det ju att lägga jackan i skogen efter någon kilometer när jag blivit varm men så kom jag på andra idéer och så fick jag dras med min tjocka dunjacka.

Igår när det var lördag bara sov jag. Vid 10 gick jag upp för att äta frukost och sedan somnade jag på soffan och klockan 17 gick vi till ICA Åre för att handla middag men så stannade vi någon timma på den nya vinbaren som har officiell öppning idag.

LaVin Vinbar ligger precis bredvid den nya delikatessdisken på ICA Åre och har bara några få platser – och bra vin till bra pris och lite ostron, ostar och chark och sådant. ICA Åre har också ett finger med i spelet i cafét Lounge 385 som ligger en våning upp i stationshuset och som också byggt ut inför den här vintersäsongen.

LaVin Vinbar ICA ÅreLaVin Vinbar ICA Åre

När vi kom hem åt vi ingen middag (pga för mätt från chark och ost)… däremot kollade vi klart HBO-serien The night of. Tidigare i veckan plöjde vi Escape from Dannemora. Två riktigt bra serier (med bara en säsong).

Och just nu är det söndag och min kille packar för att åka och jobba i Norge. Jag planerar att göra ingenting förutom att styra upp kommande vecka och sedan sticka ut och springa en sväng. Jag tänker att jag har sovit tillräckligt för ett tag!

Ungefär så var min helg. Hur var din?

25