Jag har inte en enda bild från min helg att lägga ut, men jag tänkte berätta om den ändå. Den har varit fin och innehållit allt det jag tycker om.

Min fredag innehöll många landsdelar av Sverige; jag började i Åre och åt middag i Piteå. Sedan avslutade jag med en löprunda i Lilljansskogen i Stockholm inklusive två vurpor på isen, löpsteg förbi tonårstjejer i mörkret som satt och rökte gräs och sedan några timmar med rött vin och samtal om livet till långt in på natten.

Vi avslutade fredagen klockan 03 och började lördagen klockan 11. Solen sken in genom fönstret och gjorde mig förvirrad. Var det vinter. Eller vår? Känslan påminde mig om hur jag uppfattar den annorlunda känslan i kroppen efter Vasaloppet; min personliga brytpunkt för gränsen mellan vinter och vår.

Sara Rönne

Senaste gången jag var i Stockholm såg jag ut såhär. Det var i december. Den här helgen såg jag ungefär likadan ut minus keps. Eller. Egentligen var det kanske bara skorna som var samma…

Lördagen gick i en lagom takt och vi hade inte bråttom. Vi drack flera koppar kaffe hemma innan vi bestämde oss för att äta någonting någonstans. Mitt förslag var Kavalleriet på Sibyllegatan 2 men det var fler som hade samma tanke, så vi slutade på Itchi Itchi i Moodgallerian. Jag köpte kaffebönor på NK, vilket är min absoluta vardagslyx och så kom vi överrens om att Stockholm är som charmigast när man får vara en tillfällig besökare.

När mörkret lagt sig igen sladdade vi – bokstavligen – ut mot Lidingö. Klockan var runt 18 och vi slog på pannlamporna och letade efter reflexbanan som vi hittat på Google i en sökträff från 2014. Men den fanns där fortfarande. Något nedslagen av Alfrida men rätt så intakt om än förvirrande i sin sträckning.

Stigarna som vi sprang var fina och flowiga och jag tänkte att det skulle vara ett kul projekt att springa fler reflexbanor runt om i Sverige. Har du några på lager får du gärna tipsa om den! Det finns en reflexbana i Lilljansskogen som jag sprungit, och jag har korsat den i Hellas några gånger. Vilka fler har du sprungit?

Två timmar senare dukade vi upp chark och ost och allt annat härligt som tillhör livets middag och öppnade vinflaskor och fortsatte alla våra samtal. Jag, Jessica och Åsa. Vi som hållt ihop så länge även om vi inte lyckas ses alla tre lika ofta nu som förr.

Det blev lika sent igår. Och en lika lång sovmorgon imorse. Fast utan att jag vaknade av solsken. Istället var det gråmulet på Östermalm och lika gråmulet i Mariefred som jag tog tåget till vid lunch. När Erika Kits Gölevik sa ”Hej Sara” så var det som att världen sken upp. Vilken utstrålning den människan har. Vi spelade in en pod på ämnet Träningsrevolution och jag ser fram emot att släppa det redan nu på tisdag.

Jag summerar en helg med extra allt, men framförallt med fina människor. Jag summerar också en helg med samtal och insikter som kommer att innebära förändringar förmodligen inom en ganska snar framtid vilket känns spännande och inte alls läskigt. Och så summerar jag en helg med chark och tryffelpecorino, viner från Sydafrika och roliga sommarplaner och äventyr. Jag känner mig inspirerad med en aning sömnbrist.

Hur var din helg?

Och du, glöm inte att tipsa om reflexbana – om du vet om någon!

15