I höstas skrev jag ett blogginlägg om hur du bäst tar hand om ditt hår i vinter. Tipsen kommer från min frisör Sara som är van att jobba vid hår som slits extra mycket i torr fjälluft. Det finns en anledning till varför jag så ofta har fläta när jag är utomhus!

Ungefär samtidigt som det slog om till kallt väder och vinden började piska i ansiktet när jag var ute så upptäckte jag det här med olja. Jag har länge trott att jag har fet hy men egentligen har jag blandad hy med rätt torra partier vilka har blivit feta och blanka i ren överkompensation. Alltid när det blir kallt blir jag torr vilket gör att inget smink sitter som det ska.

Men så testade jag olja och som ett underverk som dessutom skedde under natten kändes hyn mjuk och smidig. Jag använder ekologisk olja från svenska Care of Gerd och använder den ibland både på natten och på dagen. Ovanpå lägger jag en dagcréme, också från Care of Gerd, och sedan make up.

Med den basen gör det inget att motvinden piskar i ansiktet!

Care of Gerd

Några andra av mina makeupfavoriter är The POREfessional från Benefit som jag har som bas under eventuell foundation. Oftast använder jag bara CC Cream från Chanel med hög spf – och ett bronzing powder från Benefit som heter BahamaMama som jag sveper lätt med borste för väldigt snabb countouringeffekt. Inget komplicerat alltså.

Sedan länge gör jag fransförlängning vilket är min största time saver. Och jag har gjort microblading för mina ögonbryn för att få en schysst ifyllning. Jag har rätt bra ögonbryn sedan innan så det är inte något som syns eller märks jättemycket jämfört med innan.

Överlag är jag inte superintresserad av skönhetsprodukter men däremot är jag intresserad av att se bra ut, vilket gör mig indirekt intresserad. Jag gör behandlingar lite nu och då och har förmodligen badrumsskåpet fullt med en hel del produkter trots att jag inte tror det själv.

Rengöring är grunden för allting och jag använder Dermalogicas cleansing gel och tycker att den funka allra bäst när jag använder ”borsten” från Foreo. Men lika ofta använder jag cleansing wipes från Ole Henriksen. De produkterna köper jag oftast online från Eleven eller Lyko.

Klicka gärna i hjärtat eller skriv en kommentar om du gillar sådana här typer av inlägg. Det är alltid kul att veta!

33