Jag är i Colorado för andra gången i mitt liv. Här skiner solen 300 dagar om året och här finns 53 bergstoppar över 4000 meter. Här hänger man på breweries i sina friluftskläder och här handlar det mesta om hikes och äventyr. Det är klart att jag gillar det!

Jag kom hit på Luciadagen i torsdags och vi började med att äta middag på Linger och sedan gå över till Avanti för juldrinkar i deras julbar som på äkta amerikanskt vis var lite för mycket och därmed alldeles perfekt julig.

Dagen efter åkte vi upp mot Pikes Peak; ett av de berg som ligger på 4000 meters höjd. Höjden känns i kroppen. För mycket ansträngning ger yrsel i huvudet och snabb mjölksyreansamling i kroppen. Vädret var strålande och jag mådde prima. Kolla bara så fint!

Detta berg kallas också för America’s Mountain eftersom det är så enkelt att komma hit med en väg som går hela vägen upp. Vid bergets fot ligger Colorado Springs och Manitou Springs. Manitou Springs är en supergullig liten stad med stor bohemkänsla och väldigt artsy butiker. Jag köpte fudge, som det här stället också är känt för. Och varma kanelrostade pekannötter!

Igår var vi ute på en fem timmar lång snowshoe hike längs Herman Gulch till Herman Lake. Sjön ligger på nästan 4000 meters höjd och hit är det populärt att gå hike både sommar och vinter. Snöskor eller topptursskidor – vi mötte sällskap som använde båda.

Det var någon enstaka plusgrad i luften och solen värmde ljuvligt på näsan. Det är så knäppt att tänka att det här är december! Uppe vid sjön öppnade vi en chokladstrut från Åre Chokladfabrik innan vi gick nedåt igen för att skynda hem för en snabbdusch och sedan träffa ett annat gäng för mexikanskt och margarithas på Adelitas Cocina y Cantina.

Här finns fler blogginlägg med tips från Colorado!

24