Jag sitter hemma i soffan hos min kompis Karin. Vi har beställt hem Dominopizza och jag är öm i mina tår. Jag blir det i början när jag stoppar mina fötter i alpina skidpjäxor. Det är inte så dåligt att inleda skidsäsongen i Vail, Colorado!

Karin bor i Denver som ligger nära det mesta kul man kan göra utomhus och som involverar berg. Hon har bara mellan 1-2 timmars bilkörning till ett gäng olika skidorter där Vail kanske är den mest kända av dem alla. Lägg till ytterligare någon timme och du kommer till Aspen.

Vail som skidort grundades 1962 och är en av världens mest kända. Det brukar beskrivas som en lyxig skidort och i en artikel i Åka Skidor konstateras det att kanske är det också här man köper världens dyraste liftkort.

Ett dagskort kostar mer än 150 dollar – men vi hade rabatt eftersom Karin har säsongskort på flera olika orter vilket gav oss tillgång till en så kallat ”buddy ticket”. Den medelmåttiga lunchen på en av backrestaurangerna kostade 600 kr vilket kändes väldigt dyrt men vid närmare eftertanke kostar det nästan lika mycket hemma i Åre. En cappuccino tidigare på förmiddagen kostade drygt 7 dollar…

Men, allt är värt det för skidåkningen är riktigt bra. Pisterna är perfekta och en måndag i december är det varken kö till liften eller trångt i backen. Snön är torr och lätt och ligger perfekt under skidorna. Högsta punkten ligger på 3527 meter över havet och området som ”alla pratar om” kallas för The Legendary Black Bowls och ligger på baksidan med fantastisk utsikt över alltsammans.

Jag är riktigt glad över att ha fått möjlighet att åka skidor i Vail en dag. Det kostade skjortan med liftkort och skidhyra och lunch i backen, men det var det värt.

15