”Hit måste vi åka”, sa min vän och kollega Therése en dag för några veckor sedan. Hon hade scrollat Instagram och så hade det dykt upp ett intressant ställe som sponsrad post i hennes feed. Saras Bed & Breakfast. Utanför Ånge, av alla ställen (7 mil väster om Sundsvall). Ånge är för mig mest känt som en ort som tåget stannar på. Ofta stannar det dessutom i en evighet.

Det blev som så att jag och Therése åkte till Saras Bed & Breakfast i söndags för ett dygn med tema 2019. Vi jobbar ihop och har en del gemensamma projekt och satte strategier för nästa år. Jag tycker att det är bra att göra härliga saker i jobbet. Det är när jag får input utifrån som jag tänker som bäst och Saras Bed & Breakfast är ett inspirerande ställe.

Här finns 4 rum varav en svit och den fick vi bo i. Vi var ensamma i huset och hade tillgång till prick allt på egen hand. Fåtöljerna framför brasan blev den givna platsen att jobba, drömma och planera på. Här var också det perfekta stället för våra yogamattor.

Vi rullade ut dem morgon och kväll och körde yoga. Therése är ju @yoga_stories och en fantastisk yogalärare. Hon kör bland annat yogaresor till Ulvön (Höga Kusten) i april och en yogaresa till Rhodos i försommar.

Vi badade i jacuzzin på kvällen samtidigt som snön singlade ner över oss. Under dygnet som vi var på Saras Bed & Breakfast snöade det runt 30-40 cm och det var alldeles vitt och drömmigt där ute.

Såklart badade vi i sjön på andra sidan vägen också. Vi var tvungen att leta upp strömmande vatten för att hitta ett ställe som var isfritt. Det var klart kallast hittills!

Men ljuvligast med Saras Bed & Breakfast var ändå rummen. Jag kikade in i ett dubbelrum och det var ungefär lika drömmigt som sviten (sviten var större). Gigantiska kuddar och puffiga täcken och heltäckningsmatta som var lyxigt mjuk under fötterna. Tomteskum i små skålar överallt och en fantastisk mysighet som liksom satt som ett ljuvt skimmer i väggarna.

”Jag blockar er nu” skrev en annan kollega till mig i ett sms eftersom vi verkade ha det så härligt och det var inget fejk eller förklätt skimmer någonstans i mina stories. Det var på riktigt riktigt bra.

Saras Bed & Breakfast har haft öppet sedan i maj och responsen har tydligen varit överväldigande. På veckorna bor det rätt mycket affärsresenärer här och på helgerna checkar kärlekspar och kompisar in. Utanför Ånge, av alla ställen! Jag tycker att det är häftigt – det visar att det går att göra riktigt bra saker bara man vill.

31