Det är en ynnest att få känna tacksamhet. Det spelar ingen roll vad jag har, vad jag bär eller vad jag tjänar. Känslan av tacksamhet står över allt det där och gör allt annat så oviktigt. Känslan av tacksamhet gör mina val i livet enklare och alltings viktighet klarare.

Jag kan gå runt och vara sur för skitsaker ibland. Som igår när jag skulle springa några kilometer med min kille och han irriterade mig något enormt. Senare samma dag kan jag komma på mig själv med att känna mig enormt töntig för samma grej. Orka spilla energi på sådant, liksom.

Igår var det årets mörkaste dag och klockan 23.23 inföll vintersolståndet. Vi firade med en liten eld och korvgrillning med pinnbröd runt. Det var mysigt. Min morfar kom förbi och vi firade stillsamt. Jag tycker att det är fint att fira saker och vill gärna fira mer. Högt och lågt. Storheter och små saker i livet.

Att fira kan vara en övning i att känna tacksamhet. Att fira sådant som inte är så självklart kan vara extra roligt. Fira vänskap, motstånd du kommit över, detaljer, framsteg. Vad som. Jag tror vi blir bättre människor när vi ökar vår förmåga att känna tacksamhet.

23