”Är du utvilad nu?” frågar alla efter min resa till Sri Lanka. Men jag känner mig inte det minsta utvilad. Däremot känner jag mig inspirerad.

Jag har nästan aldrig haft en riktig semester. Jag har haft lediga dagar, men aldrig särskilt mycket sammanhängande ledighet. Senast var en vecka i Slussfors när vi varken hade el eller wifi. Det fanns inte så mycket annat att göra än att nöjt acceptera läget och istället se det som ett positivt utslag på min hälsostatus.

Sara Rönne

Fast nu när jag tänker efter så var jag en dag i Hemavan och körde Skypemöte med jobbet. Så var det med den sammanhängande ledigheten.

Men jag trivs bra med att ha det på mitt sätt. Jag har stor frihet att lägga upp min vardag som jag vill och uppskattar det där jämna flödet med ledighetskänsla. Och den bästa känslan jag vet – näst efter frihet – är att känna mig inspirerad.

Just nu känner jag inspiration till att:

Styrketräna på gym. Jag körde ett pass i fredags och ser fram emot att mata veckan full med rätt korta men fokuserade styrkepass. Jag har fått en del hjälp av Thobias Forss och rekommenderar dig som söker en bra tränare (främst inom Crossfit) att kontakta honom. Han heter @thobiasforss på Instagram.

Sara RönneSara Rönne

Köra intervaller. Med pulsklockan på armen! Cykel och backlöpning. Jag längtar!

Vara morgonpigg. Jetlaggen efter Sri Lanka väcker mig klockan 5 på morgonen och jag älskar det. Jag ligger kvar i sängen men vill inte somna om. Jag känner mig så nöjd över att känna att dagens början är flera timmar bort men att jag har försprång på den.

Fylla kroppen med näring. Det är ett och ett halvt år sedan jag köpte lösgodis senast. Jag kan äta nybakade croissanter med riktigt mycket smör och jag kan dricka flera koppar latte en dag men jag gör det med vetskapen att även om det är ”onyttigt” så är det inte helt onödigt. Ferraribilar, skumtomtar eller dumlekola är enligt min mening totalt onödigt och klassas inte ens som soul food.

Alla bilder är fotade av Louise Forslycke Garbergs

Hålla fast vid min livsfilosofi. ”Du är bra på att veta vad du mår bra av” sa min kille till mig senast i helgen och det gjorde mig glad. Och än mer övertygad om att det är extremt viktigt att 1) definiera det och 2) leva efter det.

Så nu jävlar mina vänner kör vi måndag! Förutom att fylla veckan med träning blir det också en och annan latte, vinterbad, tidig morgon, äggröra till middag (min kille jobbar i Norge denna vecka och då blir det mer spartansk mat hemma hos mig), helgäventyr och det bästa av allt – minusgrader och snöfall!

15