Jag använde appen Best Nine för att se vilka av mina bilder som fått flest likes under 2018. Jag visste på ett ungefär vad resultatet skulle bli men att få se de nio bilderna bredvid varandra gav ändå ett tydligare sammanhang.

Och det slår mig att ingen minns en fegis. Ett uttryck som kan användas på både härliga och ohärliga sätt. Ni gillar bilder på mig i baddräkt när jag är #unfuckwithable. Och ni gillar väder. Dramatiska solnedgångar och skitväder som ger känslan av liv. Det är när man är ute i det vädret som spännande saker kan hända. Som en ren som simmar upp ur vågorna bredvid (min mest gillade bild under året) eller en regnbåge som skimrar av färg mot bakgrund av en grågrå himmel.

Men det som slår mig är att ni gillar när jag vågar vara modig och beordrar #nmftg åt normer och sådant och står stadigt i baddräkt.

Det är lite som att vara en influencer som når ut. Att våga ha ledartröjan på sig. För ingen minns en fegis. Och få orkar följa sådant som är slätstruket.

Jag träffar många som förföljs av tanken ”vad ska alla andra tycka” och som inte vågar vara fullt ut. Men tänk om vi alla skulle våga lite mer. Tänk om det är då som det äntligen skulle hända! Jag tror att normer matas av feghet. Av att vi är så rädda att inte passa in att vi skapar normer som sätter sig än hårdare.

Det är inte lätt att släppa sargen och stanna upp och för sig själv säga att ”men hallå det här ställer jag inte upp på”. Det behöver inte handla om kroppar – det kan handla om lite vad som helst. Men normer om vi hur ska se ut är kanske den mest påfallande av dem alla.

Att bryta dem, och se vad som händer då, är befriande.

Nedan är mina mest gillade bilder på instagram under året. Jag heter @sararonne – det vore kul om du ville hänga med mig där!

Vill du läsa mer om bakgrunden till bilderna så klicka nedan:

Gången då renen dök upp ur vattnet bredvid oss

När min kille flyttade till mig i Åre

Kroppshets

MTB i golden hour

Nakna bad

BestNine

19