Jag har precis upplevt ett fantastiskt dygn i en stuga långt ut i skogen. Vägen dit var knappt plogad och under natten hann det snöa ännu mer. Till den här stugan tar man sig vanligtvis med slädhundar vintertid – eller på skidor –  men det får bli nästa gång. För jag vill definitivt åka hit vid fler tillfällen!

Det finns två sorters lyxliv. Det med allting i överflöd och det med knappt något alls. Förutom chark, vin, ljus och marschaller, varma mössor och sovsäck. Det var ungefär vad vi packat med i bilen i fredags när vi styrde mot Offerdal; min kompis Katrins hemmatrakter.

Vi har gjort några äventyr tillsammans nu. Sovit på fjället i sovsäck, tältat med champagne (champagnen packas i och för sig med varje gång jag tältar) och tagit med fler vänner till Lyckans läger. Bland annat.

Den här gången var det dags för ett nytt slags äventyr och tanken var att det skulle innefatta slädhundar men snötäcket var ännu lite för tunt för det. Så vi nöjde oss med en övernattning i den finaste lilla timrade vildmarksstuga som du kan tänka dig. Här fanns ingenting vilket i sådana här sammanhang innebar att här fanns allt.

Jag har varit i ett antal sådana här stugor nu och tycker verkligen att denna stuga i Offerdal var något alldeles särskilt. Vi eldade i kaminen så att det blev varmt och tände massa ljus i ljusstakarna så att det blev mysigt. Marschallerna är världens bästa grej för att skapa stämning utomhus – och det lyser så fint genom fönstren.

Kontrasterna gör livet och jag älskar stadsliv och lyxhotell – men jag kan också älska detta livet. Tystnaden och mörkret och att slippa alla konstgjorda intryck. Jag tillbringade en vecka i en liknande stuga i påskas och det var magiskt.

Vi hade tänkt laga linsgryta men efter all chark – och pepparkaksdadlar (SÅ GODA) orkade vi inget mer. Vi lyssnade på julmusik på Spotify och skrev en lista på drömgrejer vi vill göra i vinter.

Jag blev trött ganska tidigt och somnade till eldens sken i kaminen. Några gånger under natten var jag uppe för att fylla på mer ved och hade det varit molnfritt hade jag gått ut och kikat efter norrsken.

Katrin hade packat med baddräkt för eventuellt vinterbad men jag hade faktiskt glömt att ens tänka tanken. Men jag lovar att jag inte sagt nej om möjligheten funnits! Kalla bad är ju världens grej.

När det blev morgon promenerade vi den korta vägen ner till sjön och lagade risgrynsgröt över öppen eld. Här finns också en liten, liten kåta att krypa in i med en kamin i men det får bli nästa gång. Den kåtan påminde mig om nyårsfirandet för snart ett år sedan.

Jag vill verkligen hit igen. Det är det perfekta stället för en getaway. Stugan har som en egen liten kraftstation så att det går att ladda mobil, dator (och kamerabatteri) och jag kan tänka mig att alla årstider är riktigt fina här. I sjön finns sik och aborre, berättade PerJohan som hyr ut stugan och som även har slädhundarna som han tävlar med.

 

Här kan du läsa om andra gången jag var till Huskucabin – och åkte turskidor dit!

26