Det är helg och jag tillbringar den i Stockholm. Väskorna är packade för imorgon åker jag på semester en stund.

Jag kom ner till Stockholm redan i onsdags kväll. Det är något magiskt med kvällståget som rullar in på Stockholms Central några timmar efter rusningstid. Detta är Stockholms absolut värsta ställe när vardagen är som mest kaotisk på morgonen och eftermiddagen, men på kvällen tycker jag om det.

Promenaden mot Östermalm var trevlig. Överallt restauranger och sorl. Lagom storstadspuls. För en gångs skull är jag i Stockholm några dagar utan att ha särskilt mycket planerat och det känns lyxigt.

Torsdagen bestod av en halvdags möte med en av mina uppdragsgivare för mig och mina digitala kanaler men sedan längtade jag efter tanken att få åka hem, plocka upp datorn och jobba från fåtöljen, köpa sådant jag var sugen på från ICA Esplanad (tryffelbrie, ägg, ingefära och citron, ingefärsshot, fröknäcke, proteinglass och Yogité) och ta det lugnt. Middagen blev som du förstod från min parentes lite märklig…

En kompis hörde av sig om jag skulle vara med på en cykelklass men nej, det fick vara. Jag jobbade och kollade lite på Westworld istället, utan att egentligen tycka att den serien är så fantastiskt bra.

Igår vaknade jag mitt i natten av ett lättare ryggskott ner mot höften. Lite likt den gången min kropp fick panik i augusti. Fast igår var det inte alls lika farligt. Strax före 6 gick jag upp för då hade jag gett upp förhoppningarna om att sova mer. Jag gjorde ingefäradryck och satte mig för att jobba några timmar.

Strax före lunch promenerade jag från Östermalm till Söder för att äta lunch med en vän och sedan styrde jag stegen mot Puder för att fixa mina ögonfransar. Jag gör det varje gång jag är i Stockholm! Solen sken och det var milt i luften. På vägen hem fick jag en rosa himmel också.

Under dagen hann jag med en saffransbulle från Fabrique, en perfekt krämig latte från Bröd & Salt och så en cappuccino utomhus på Söder!

Andra saker som kan ha slunkit ner i en shoppingpåse är serien The Ritual of Aurveda från Rituals som jag tycker doftar härligt juligt, en skön stickad tröja från Samsøe & Samsøe och vida byxor med perfekt fall från Rodebjer. Nu återstår bara en analog kalender för 2019 på min shoppinglista för den här helgen.

Sara RönneSara Rönne

17