Hur skulle ni spendera en drömdag frågade jag mina vänner i bilen på vägen hem från en dag vid foten av ett fjäll. Alla svarade ungefär likadant, men någon detaljs skillnad. Lång frukost med fulldukat bord och skönt häng, några timmar utomhus med skidåkning, cykling eller något annat lämpligt som är anpassat efter säsong, och så kvällshäng med god mat, skratt och samtal. Bubbel, inflikade någon. Riktigt bra ljudsystem, sa någon annan.

Jag har haft två sådana helger i rad nu. Dels en helg i Funäsfjällen för en vecka sedan. Och en helg på hemmaplan som snart är till ända. Två dagar med långfrukost. Och två dagar med fjällhäng. Igår åkte vi till Skäckerfjällen och idag gick vi upp i Ullådalen.

Tanken på den där drömdagen är något som återkommer till mig ofta. De där ingredienserna; umgänge, rörelse och god mat går ju att få till oavsett vilken månad det är på året.

Förra november gick vi på tur till Suljätten och sedan bodde vi på Åregården. Det var en drömdag. Jag och Danny hade träffats fyra månader innan men vi hade varit tillsammans i knappt en. Han bodde fortfarande i Stockholm. Såhär skrev jag om honom då; min nya kille!

Suljätten Kall, foto Sara Rönne traningsgladje.seSuljätten Kall, foto Sara Rönne traningsgladje.seSuljätten Kall, foto Sara Rönne traningsgladje.se

Bilder från Suljätten förra november

Förra november cyklade vi Blanktjärnsrundan på snö och förra november tillbringade jag ett dygn i Lyckans läger med månsken, bastu och vinterbad.

Förra november var sjukt fin. Jag minns den som solig. Och precis lika soligt var det imorse när jag vaknade och söndagsmorgonen bjöd mig på morgonpromenad till Krus för att köpa nybakt bröd.

Riktigt bra bröd ingår som en viktig del i mina drömdagar. Aktiviteten, som också ska ingå, har bestått av hikes på fjället. Och så fina vänner som jag fått umgås riktigt mycket med. Jag är nöjd inför veckan!

Vad består din drömdag av?

13