Jag sa att jag ville vara mitt i hösten redan innan den kom och det var jag verkligen. Men vad hände egentligen i oktober?

Oktober både kom och gick med snö. För en månad sedan satte jag på mig för lite kläder och frös i snön på fjället. Igår hämtade jag ut ett paket med riktigt varma skor och har myst i dem sedan dess!

Apropå det här med att frysa om fötterna så minns jag det med förtjusning från den här helgen i fjällen i Dalarna. Vi vadade över fjällbäckar vid tre tillfällen och jävlar vad kroppen inte funkar när fötterna är frusna. Men också: wow vad livet återvänder till alla celler när tårna värms upp.

Det är som att jag fattar grejen med vinterbad även om det just bara var fötterna som fick bada den där gången i oktober.

Fjälliv kanske inte är det man tänker på för sina oktoberhelger men jag har levt just det. Fjällhelg i en stuga mitt i ingenstans i Fulufjällets nationalpark. Och jag har levt fjälliv i Funäs med snövandring och krispigt vattenfall.

Och så har jag cyklat. Särskilt i kvällssol såklart.

Cykla mtb i Vålådalen - Kyrksten

Jag stänger en oktober som har varit fin med alla vardagsäventyr till grannfjäll och de fjäll jag har här hemma. Jag stänger också en oktober som gjort riktigt gott för min rygg. Jag kan inte sätta fingret exakt på vad jag gjort, men någonting bra är det för i november tänkte jag börja springa och det är en seger i sig!

Men, jag stänger också en oktober där stressen fått för stort utrymme i själen och den största förändringen jag vill åstadkomma i november är att hantera den bättre. Den får finnas där på ett hörn men den får inte ta över och infektera allt annat.

FunäsfjällenSara Rönne Ridestore Dope FunäsfjällenSara Rönne

10 härliga saker jag ser fram emot med november är:

En ny äventyrsbil

Medvetna novembermorgnar med ljus

Att lyssna på vinterlistor på Spotify

Massor med snöfall utanför fönstret

Tända ljus

Att få tillbringa tio dagar på Sri Lanka

…och några dagar i Stockholm

Cykelträna inomhus i värmen

Göra mitt första pass på skidor (kanske redan idag)

Fortsätta älska min pojkvän

Vad ser du fram emot i november?

11