Leden runt Svansjön mellan Hamra och Fjällnäs är mångas favorit och när jag hört mig för bland de som bor här i Funäsfjällen så är det just Svansjön som det tipsas om. När vi gick upp imorse var det full vinter med ett gäng minusgrader och frostigt på fönstret. Tänk att det som kändes så långt borta i förrgår var så självklart idag. Jag satte på mig mössan som om jag inte gjort något annat det senaste halvåret!

Ridestore Dope

Lade upp den här outfiten och fick SÅ många frågor om min anorak. Här finns den!

Det är svårt att se en led när den är märkt på sten och det dessutom har snöat några decimeter. Små fjällbäckar porlade under ett förrädiskt snötäckte och ljungen var fortfarande mjuk under våra fötter. Hazel var överlycklig hela dagen – och det var vi med när vi såg henne skutta runt. Och när vi själv fick pulsa i snön.

Svansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsRidestore Dope

Här finns vägbeskrivning för att hitta till Svansjön. En sjö som låg kav lugn framför oss eftersom det var alldeles vindstilla i luften.

Vi hade både ved och mackjärn i ryggsäckarna och efter några kilometer stretade vi upp mot en höjd för att tända en liten brasa och laga lunch över elden. Sedan bestämde vi oss för att pulsa hemåt igen. Rätt in i en blå kuliss som kändes som en tavla. En dag som denna blir det aldrig riktigt ljust. Det blir bara olika nyanser av blått.

Svansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led FunäsSvansjön Guldkorn led Funäs

20