Det är söndag och det är grått ute. Sådär grått som det kan bli. Regnet strilar ändlöst ner utanför fönstret. Dimmaln ligger tjock över fjället så att inte toppen syns och allt där ute ser tungt ut. Jag har gjort kaffe och tänt en eld. Lyssnat på några poddar (Alex & Sigge, Rika Tillsammans-podden och Spanarna) och sitter i soffan och myser. Jag älskar sådana här söndagsmorgnar. Det finns inget att ha bråttom till. Inte en enda plan som ska förverkligas.

Men jag är glad över veckan som gått. Den innehöll mycket av det mesta. Häng med så får du höra:

I måndags var det jättegrått, precis som idag, men jag var glad ändå. Och gladare blev jag i tisdags för då var det strålande väder och vi cyklade Jörgens och kvällen blev episk. Jag kommer leva på den där cyklingen länge.

I onsdags föreslog Danny att vi skulle gå ut på dejt så vi hamnade på Werséns och delade på en löjromspizza och sedan valde jag en förrätt på souvas. Sådana där mittiveckangrejer är mysiga tycker jag. Sedan visade sig att vi skulle hänga på Werséns två gånger till och äta middag samma vecka…

Torsdagen tillbringade jag i Östersund. Vi på Holiday Club är nominerade till ett pris som Årets Turismföretagare och jag åkte dit för att representera ledningsgruppen för hotellet. Andra företagare som också var nominerade till pris, fast i helt andra kategorier, var bland annat Eivy (som verkligen har exploderat i sociala medier det senaste året), Sqrtn (som jag har bland annat en keps från) och InspireUs (som har utvecklat en skida tillsammans med Åre Skidfabrik och som anordnar kul clinics på skidor).

Senare på kvällen firade vi Dannys födelsedag på Mikado i Östersund. En japansk restaurang som varit rätt omtalad under åren. Maten var fantastiskt god och kom in som konstverk. Bäst var båten med sashimi där seglet var rättika som skurits i mönster. Förra året när Danny fyllde år gick vi till Ekstedts i Stockholm – och jag fick en helg med hummerfiske i födelsedagspresent men då var vi knappt ens tillsammans och jag tror få förstod att det var han som var sällskapet i det här inlägget.

Vi stannade kvar i Östersund till fredag och ett viktigt stopp innan vi körde mot Åre igen stannade vi till på Frejas bageri för att köpa bröd och bullar inför helgen. Sedan styrde vi mot Åredagen som är som en liten halvdagskonferens med allt som är på gång i byn. Alpina VM är såklart en stor snackis, och vad som är på gång med nybyggen och sådant i byn.

Frejas bageri

Efteråt blev det AW – på Werséns – med vänner. Jag drack bubbel och åt råbiff. Och sedan gick vi vidare till Parkvillan för öl gjord på plommon och jordgubbar – och chokladig efterrätt.

Åre WersensÅre Parkvillan

Kan du väcka mig med frukost imorgon, viskade jag till Danny innan jag somnade och det gjorde han. Eld, tända ljus, nybryggt kaffe och allt det där. Det var en perfekt långsam start innan vi drog iväg till Vålådalen och cyklade stig i några timmar. Och på kvällen styrde vi återigen stegen mot Werséns och skaldjursplatå och champagne med andra vänner.

Kommande vecka ska jag nog inte ut på restaurang en enda gång. Däremot kan jag tänka mig mer champagne…

MTB Vålådalen

18