Det finns människor som älskar förändring. Och människor som tycker att förändring är det värsta som finns. Om förändring pratar vi i det senaste avsnittet av Träningsglädje talks.

Emilia gjorde sitt köpstopp till något roligt och hållbarhet har blivit en hjärtefråga. Men hon tror att förändring måste drivas av glädje för att det ska funka. Just sitt köpstopp har Emilia uppmärksammats för i Nyhetsmorgon och nu snackar vi köpstopp och hållbarhet i podden.

Jag själv pratar om lusten att resa nära och om min nya grej i köket som jag går igång på. ”Är det här på riktigt Sara” utbrister Emilia och berättar om matsvinnskampen.

Vi pratar om huruvida förändringar alltid är bra. Om drivkrafter som leder till förändring. Och om faran i att säga ”jag ska aldrig…”

Jag passade på att fråga Emilia om hon kunde dela med sig av sina bästa tips för att lyckas med sin förändring.

Var dig själv närmast och sök svaret från ditt eget skafferi: varför ska du göra denna förändring? Och hitta förändringsfaktorer som är på riktigt värda något.

Känns det motigt, trots att förändringen har stort värde för dig? Se hur du kan addera glädje eller humor på ett sätt som fungerar för dig. Hur kan du använda det i förändringen? När jag började med köpstopp 2016 hade jag ett större fokus på vad jag fick göra, istället för att ha fokus på det jag INTE fick göra. (Mer om vad Emilia fick göra berättar hon om i podden)

Gör det med någon. Det är alltid tusen gånger lättare när man har en partner in crime.

Här har Emilia skrivit mer om just det här med förändring och att våga förändra är att våga försöka

Men först pratar jag med Peter och Karin som jobbar på Svenska Spel i Visby och som båda gillar att springa långt. Vi pratar om det där med att springa; hur man orkar så långt. Vad löpning gör med huvudet och kroppen och om skillnaden mellan att springa själv eller i grupp. Jag påstår att det är bekvämt att springa långt – skulle du hålla med?

Under hela 2018 är Svenska Spel med som podsponsor. Svenska Spel är sveriges största idrottssponsor och här jobbar ungefär 700 människor i både Stockholm och Visby. En hel del på Svenska spel handlar om sport – även bakom kulisserna. Under året kommer jag att träffa några av #svenskaspelarna för att prata om hälsa på olika sätt. Just nu söker Svenska Spel fler medarbetare; framförallt inom IT! Gå in på karriar.svenskaspel.se för att hitta nya utmaningar!  https://karriar.svenskaspel.se

Här kan du läsa om det femte avsnittet – varför äter vi med känslorna? (och vad har det med sex att göra?)

Här kan du läsa om det fjärde avsnittet – om stress och sociala medier

Här kan du läsa om det tredje avsnittet – om framgång och lycka

Här kan du läsa om det andra avsnittet – om att kombinera deadlines och hälsa

Här kan du läsa om det första avsnittet – om beteende

7