Idag är ingen vanlig dag för idag släpps ett nytt avsnitt av podden Träningsglädje TALKS. Genom åren har jag släppt några avsnitt som handlar om mat och jag vet att de är ett av de ämnen ni gillar allra bäst. Den här gången är vinkeln lite ny och handlar inte om vad som är nyttigt eller inte – utan varför vi äter med känslorna. När vi är stressade, ledsna, glada och lyckliga.

I avsnittet pratar jag med två gäster; Anna från Svenska Spel som testat att utesluta framförallt socker i sin kost. Och Madeleine Rybeck från Life at Core som berättar mer om varför vi blir så sugna på skräpmat när vi är stressade eller mår dåligt eller beroende på var i menscykeln vi är.

”Socker är det jag är mest restriktiv med” säger Anna som också undviker till exempel kött. Hon menar att sockret är den stora boven som triggar sug. Vi pratar om varför vi inte kan sluta äta den där kakan eller den där godispåsen trots att vi känner att vi känner att vi mår dåligt redan när vi äter den…

Vi är så upplysta om vad vi ska äta, men varför gör vi det inte? Varför är vi hellre sugna på chokladkaka än broccoli? Och varför äter vi bättre när vi har goda relationer, fysisk närhet eller sex?

Jag tar upp min ryggoperation som exempel i podden; för jag är så facinerad över hur mitt sötsug så kraftigt förändrades under så kort tid som över en natt. Vad var det egentligen som hände? Följ med på ett samtal om sug och hormoner, mat och hjärna!

Under hela 2018 är Svenska Spel med som podsponsor. Svenska Spel är sveriges största idrottssponsor och här jobbar ungefär 700 människor i både Stockholm och Visby. En hel del på Svenska spel handlar om sport – även bakom kulisserna. Under året kommer jag att träffa några av #svenskaspelarna för att prata om hälsa på olika sätt. Just nu söker Svenska Spel fler medarbetare; framförallt inom IT! Gå in på karriar.svenskaspel.se för att hitta nya utmaningar!  https://karriar.svenskaspel.se

Här kan du läsa om det fjärde avsnittet – om stress och sociala medier

Här kan du läsa om det tredje avsnittet – om framgång och lycka

Här kan du läsa om det andra avsnittet – om att kombinera deadlines och hälsa

Här kan du läsa om det första avsnittet – om beteende

10

I samarbete med Svenska Spel