Något som jag insett är enormt viktigt för mig är min energi. Den där inre glöden som får mig att drömma, längta, vilja och sedan utföra. Utan den energin finns inte det som är jag. Den insikten i sig är tydlig och har gjort det lika tydligt att inse när jag får energin – och när jag tappar den.

Är du high on life, frågade en vän och jag svarade lite tveksamt. Det är några veckor sedan nu men funderingarna kring frågan och de frågetecken som uppstod har följt mig sedan dess. Känslan av high on life är lite som en drog – jag vill ha mer av den. Det är en fantastisk känsla av att vara ostoppbar. Eftersom jag känt den tydligt så vet jag också att det är den känslan jag vill ha mer av i mitt liv och jag har identifierat sådant som stärker den, och som stjälper den.

High on life på en fjälltopp

För mig är det viktigt att omge mig med personer som ger mig energi. Jag har inte råd med energitjuvar och lägger minsta möjliga tid på sådana relationer. Sedan finns det personer som jag uppskattar hemskt mycket men som ändå har vissa sätt som gör att det äter min energi. Är det en hälsosam relation kommer den att hålla för att du berättar för den personen hur du känner. De personer jag får mest energi från är de som dels stöttar mig i mina visioner, men som också har sina egna, och kanske helt annorlunda, drömmar och planer – och som får dem att hända.

Vi badar i vattenfall bara. I Dalarna. Inga konstigheter. (Om du blir nyfiken så finns allt att läsa här!)

Motion och träning laddar batterierna som ger kroppen energi. Den här biten saknar jag just nu. Idag satt jag en timma i ett väntrum på hälsovårdscentralen för min hals. Det var inte halsfluss så prover är skickade till ett lab och svar kommer nästa vecka. Jag är förvisso otålig, men inte alltför frustrerad, det kommer finnas tid för träning.

Att våga utmana mig ger oslagbar kraft till att fylla på med nya perspektiv. Det där är lite som en cirkel, att våga testa gränser ger mod till att testa fler gränser och bit för bit flyttas ens väggar och utsikter. Det behöver inte handla om att flytta berg, små utmaningar duger gott. Men de behöver underhållas.

Skoterlivet, så mycket jag lärde mig i vintras. Och ska prova på i vinter!

Igår hade jag tokfullt på jobbet och kom hem fulladdad med energi. Det är också en insikt. Min drivkraft kickar igång kraftigt när saker och ting händer runtomkring mig. När jag gör saker, betar av punkter, utför uppdrag – ja då får jag energi till att göra ännu mer.

12