Det är augusti och väderprognosen lovar regn men det kommer aldrig några moln på himlen. Jag och Hazel går våra morgonpromenader längre ut i sjön än vad vi brukar för där det är vatten ligger sandbanken bar.

Det är på somrarna jag brukar springa långa fjällstigar men min sommar har inte bestått av så mycket löpning. Det var väldigt länge sedan jag sprang. På väg hem från naprapaten igår så funderade jag över det där. Jag saknar inte löpningen i sig; för jag har ersatt det med något annat. Jag är tacksam över att löpningen inte är min identitet eller min största kärlek. Min identitet ligger snarare i ledord vars konkreta uttryck ändrar sig med tiden.

Det viktigaste i mitt liv är känslan av frihet. Exakt vad det innebär förändras över tid och kan också vara exakt olika samtidigt. Att stå med nakna fötter i en kall fjällbäck. Att cykla landsväg längs ett hav av lupiner. Att landa själen i en solnedgång långt bort från andra röster. Att svettas och känna sig oändligt stark precis under mjölksyratröskeln. Att trampa grusväg på sin cyclocross och känna dammet omsluta benen men tänka att det gör inget för snart väntar svalkan vid en badbrygga. Att paddla nära vattenytan och ha oändligheten bredvid sig. Att stå på en topp och blicka ut åt alla håll och inte se en enda vägg.

Cykling har ersatt löpningen. Att tappa tid och rum bland stig, sten och rötter är att ge kärlek till både själ och hjärta. Jag vill skapa starka ben i spinningsalen för att få full utväxling på min cykel. Eller mina cyklar! Min mountainbike, min cyclocross och min landsvägscykel.

ÅRE XC ArenaI Åre har vi just nu besök av vår vän som har cykelbutiken 30K i Skövde. Där nere väntar min nya mountainbike som jag precis köpt. Jag har en BMC Speedfox 02 Two just nu – och den nya är också en BMC Speedfox fast med lite andra komponenter. Det innebär att det finns en BMC Speedfox mountainbike till salu. Den är varsamt körd och utan repor. Hör av dig om du är intresserad av att köpa (sararonne@gmail.com)! Just nu står den i Åre men snart finns den i Skövde.

Här kan du läsa mer om cykeln! 

16