Det var 23 grader i Åresjön och jag ville aldrig gå upp. Flera av sjöarna och tjärnarna här i närheten är säkert varmare än så.

Sommaren 2018 har ett särskilt skimmer över sig. En flerbottnad grund med både sorg och lycka över samma väderfenomen. Och när jag funderar över några bilder jag sett på instagram finns där samma flerbottnade bilder med nakenbad i mörka tjärnar. Eller en insjös mörka vattenspegel mot hud som vanligtvis inte ser solen. Bilderna är vackra och avskalade. Bildligt och bokstavligt.

Men vad är det som lockar oss att lägga upp de där bilderna som inte anspeglar på något sexuellt utan istället något helt annat? Något större. Som ett upprop för frihet och fuck you till dig som inte låter oss ta plats. Lite som att den här stunden äger vi och så tänker vi göra för all tid framöver.

21