Reklamsamarbete med Actimel 

Vet du vad ett life hack är? Ett husmorstips typ. Det finns mängder av dem. Som hur man packar till exempel. Nu när det snart är sommar tänkte jag dela med mig av ett gäng tillsammans med Actimel. 

 Actimel är den där lilla flaskan du ser i matbutiken; i kyldisken någonstans mellan yoghurten och juicen. En nyhet inför sommaren är Actimel i smaken hallon och tranbär – som dessutom är utan tillsatt socker! 

De små flaskorna innehåller runt tio miljarder aktiva bakterier. Bakterierna i din tarm jobbar för att du ska må bra – precis som jag tycker att du ska göra under semestern. Att likställa semestertid med dekadens och hälsodegradering är ett minne blott. 

Mitt första training hack för sommaren handlar om hur du kan få till bra träning utan att behöva gå till gymmet! 

Oavsett var du kommer befinna dig i sommar så kommer du troligtvis ha nära till någon form av bänk. Det behöver inte vara en parkbänk, det kan också vara en stor och relativt platt sten. Kanske till och med ett kraftigt träd som blåst omkull i en storm. 

Använd den bänken; den är ett riktigt bra träningsredskap. 

Är du ute och springer en runda kan du till exempel stanna vid ett gäng olika bänkar och göra en cirkel med: 

Armhävningar (fötterna på marken och händerna mot bänken – ju lägre bänk desto tyngre blir det) 

Uppkliv (ta ett rejält steg upp med ena foten på bänken – ju högre bänk desto jobbigare blir det) 

Dips (håll ryggen nära bänken och välj hur långt ut du vill hålla dina fötter – ju längre bort från kroppen desto jobbigare blir det) 

Enbensböj (lägg det baksidan av ena foten på bänken och ta ett stort kliv ut med andra benet och gör benböj på ett ben) 

Upphopp (jämfota hopp upp på bänk – landa stadigt med båda fötterna på bänken) 

Kör ett snabbt bänkpass före frukosten i sommar så kan du ägna kvällarna åt att grilla. Eller samla ihop ett gäng vänner för träning tillsammans. Låt hela familjen vara med, eller träna på egen hand. 

10

I samarbete med Svenska Spel