Klassisk framgång hyllas och ses som beundransvärt. Vi ska dra in pengar. Eller fler och fler minuter i rampljus. Klättra på stegen. Samla fler följare och få fler likes. Helst göra mer och bättre. Men till vilken nytta? Blir vi lyckligare av det?

I det här avsnittet pratar jag och Angeliqa från Vandringsbloggen om det här med framgång. Angeliqa har det senaste halvåret synts överallt. På TV, i tidningar – och hennes nysläppta bok Vandra har tryckts i en utökad upplaga. Känner hon sig framgångsrik? Lycklig?

Vi är komplexa som människor, säger Maria Furenmo, HR-direktör på Svenska Spel. Avsnittet inleds med ett samtal om hälsa på jobbet och om både fysisk och psykisk hälsa och hon berättar om hur Svenska Spel jobbar med hälsa. Jag frågar om vilka karaktärsdrag en bra chef har och hon svarar ”mod”. Ett riktigt intressant svar tycker jag – lyssna på podden så får du höra mer! Du hittar avsnittet genom att söka på Träningsglädje TALKS i din podcastapp eller på Spotify. Eller lyssna på podden här!

Under hela 2018 är Svenska Spel med som podsponsor. Svenska Spel är sveriges största idrottssponsor och här jobbar ungefär 700 människor i både Stockholm och Visby. En hel del på Svenska spel handlar om sport – även bakom kulisserna. Under året kommer jag att träffa några av #svenskaspelarna för att prata om hälsa på olika sätt. Just nu söker Svenska Spel fler medarbetare. Gå in på karriar.svenskaspel.se för att hitta nya utmaningar!

Hälsa är stundtals enkelt; det handlar om att må bra. Men det är ganska komplext ändå; för att vi är komplexa. Mycket handlar om att göra egna val, och att ta eget ansvar. Och kanske är det just vad som gör det svårt. Att lyssna inåt och fundera på vad som är ens egna drömmar, istället för att följa alla andras.

Här kan du läsa om det andra avsnittet

Här kan du läsa om det första avsnittet

8

I samarbete med Svenska Spel