Jag har skrivit några blogginlägg förutom om hur vi gör på våra konferenser på Holiday Club i Åre. En gång tillbringade vi två dagar på turskidor och i en stuga utan el och vatten. En annan gång gick vi runt fjället på en dagkonferens.

Den här gången är vi i ledningsgruppen på Ulvön. Hotell, liksom! El och rinnande vatten! Vilken lyx! Syftet med våra konferenser handlar för det mesta om att fylla på med inspiration och staka ut vägen framåt och hur vi ska nå våra mål. Det är troligtvis samma syften som de flesta konferenser har oavsett vilket företag man jobbar på. Eller om man är på workation som influencer och sätter samman sin egna konferensgrupp som den här gången.

Inspiration och strategier formas sällan i konferenslokaler. Så den mesta av vår tid tillbringas utanför fyra väggar.

Imorse började hela gänget med morgonpromenad – eller morgonjogg. Sedan fyllde vi på med kaffe och hotellfrukost. På Ulvön var det mesta hemgjort; från brödet till nutellan. En bra hotellfrukost gör alltid hela hotellupplevelsen bättre. För den som undrar hur vi på Holiday Club tänker kring frukosten så kan jag meddela att äggröran – som alltid blir en snackis – givetvis görs för hand. Förra veckan började vi med våfflor också.

Efter en inledande session i fina konferensrum på Ulvöns hotell bestod huvudaktiviteten under dagen av att paddla kanadensare till en vik en halvtimme bort för lunch och sedan en stunds vandring längs en led vi hört om. Trots guide blev den där vandringen några timmar längre än tänkt och vi paddlade tillbaka med 20 000 steg i kroppen och många matnyttiga diskussioner som vi funderade på. Och – inte att förglömma – bulle med topping.

Sedan avslutade vi konferensdagen med att summera lite action points i konferensrummet samtidigt som vi drack ikapp smoothies, mineralvatten och kaffe. En bastu senare (med havsutsikt såklart) var vi redo för trerätters och nu är vi nog alla rätt redo för att sova.

Såhär ska konferenser utföras tycker jag. I rörelse. Med frisk luft. Ingen blir smartare i klassiska konferensrum.

14

I samarbete med Svenska Spel