När solen sken som bäst i eftermiddags stängde jag in mig i en cykelsal och rev av ett kort men bra tröskelpass. Jag gjorde det enkelt för mig och satte några låtar på kö på Spotify och körde. Och funderade på hur väldigt skön känslan efter träning är.

På senare tid tränar jag mycket fastän jag inte tränar. All cykling och skidåkning och det andra som jag gör är aktiva grejer som ofta ger hög puls. Men det är sällan jag tränar för att träna. Att sitta på en spinningcykel ger fullt fokus på träningen. Att cykla cross på isgata eller grusväg kan ge samma typ av träningseffekt men fokus ligger på så mycket mer. Att parera hål och hinder framför, hålla koll på trafik, blicka ut över skogen, ta in allt runtomkring och hela den grejen.

Som vanligt tycker jag om kontrasterna i det hela. Som idag på cykeln inomhus; att bara fokusera på känslan. Lirka med mjölksyretröskeln. Känna in och fokusera på att göra det som jag var där för att göra; att bli starkare.

Det kommer garanterat bli fler pass på den där spinningcykeln inför sommaren. Nu längtar jag till gymmet igen för att styrketräna!

11