Jag och Katta har utmanat varandra på en fredagslista. Vi ställde fem frågor till varandra – mina frågor till Katta (och hennes svar) kan du läsa här. Nedan är frågorna jag fick – och vad jag svarade på dem.

Vilken är den fånigaste grejen som gör dig alldeles pirrig i själen?

Förväntningar. Det är något särskilt med att bygga upp en längtat inför något som ska komma. Jag är en förväntansmänniska av rang och det kan krypa i kroppen av längtan samtidigt som just den längtan nästan är bättre än att få uppleva det jag ser så mycket fram emot. Det är kanske mer knäppt än fånigt.

Jag kan i och för sig bli pirrig i själen av att sitta på en farstutrapp i Hälsingland i solskenet och dricka kaffe. Eller de första barfotastegen i gröngräset efter en lång vinter. Eller att få ge mig ut på ett kort löppass i regnstorm. Det är de där små grejerna.

Har du gjort slut med en kompis någon gång?

Jag har haft en del kompisrelationer som upphört, men jag har aldrig gjort slut med en kompis efter en konflikt eller att vi haft ett samtal om att vi nog inte borde vara kompisar längre. Däremot har en hel del relationer ebbat ut. Liksom tagit slut utan några hard feelings. Jag är inte den som underhåller relationer bara för att de ska fortleva utan mening. Just därför har jag hela tiden väldigt många nya relationer. De som består sätter jag ett enormt värde i; men jag är väldigt medveten om vilka relationer som ger energi och vilka som tar energi. Jag grubblar rätt ofta över relationer – vänskapsrelationer är helt klart krångligare än en partnerrelation.

Vilken person, som du inte känner, är du nyfiken på att träffa just nu? Vad skulle ni hitta på om du fick bestämma?

Den här frågan är lika svår att svara på som vem som är min idol. Jag har inte så många sådana. Inte en enda. Jag imponeras sällan av personer jag inte känner. Jag var nyligen på ett seminarium där vi diskuterade vem som är en bra ledare och många sa Obama. Men vad vet jag om det egentligen? Jag imponeras och intresseras av de jag har nära mig; det är just därför jag har dem nära. Samtidigt fyller jag ständigt på mitt nätverk med nya personer i takt med att jag stöter på dem, oavsett om det är i den fysiska eller digitala världen.

Just nu vill jag träffa mitt episka mastermind-gäng som består av några andra kvinnliga företagare som jobbar mycket med sälj och digitalt innehåll på samma sätt som jag gör; dels på sina egna plattformar men också med andras digitala plattformar. När jag diskuterar med dem så får jag många bra idéer och så mycket bra stöd.

Vilken är din bästa selfie, bästa naturbild och bästa stämningsbild

OMG. Bästa? Det här är typ den svåraste frågan EVER så jag bestämmer resolut att urvalet får bli från mobilen från förra sommaren. Jag har ju ändå enorma sommarcravings just nu.

Bilden högst upp: en av mina härligaste naturbilder från förra sommaren. Jag var ute och cyklade cross i regnet – och fick en regnbåge när solen började skina. Episkt.

Bilden längst ner till vänster: en av mina favoritselfies för att jag mådde så bra just då.

Bilden längs ner till höger: en av mina roligaste stämningsbilder. Hazel var med och tältade men tyckte att vi var så himla långsamma hela tiden. Blickarna den hunden kan ge alltså – de säger allt.

Vad är det mest oväntade du gjort – enligt andra?

Kanske att jag blivit så väldigt tänd på mountainbikecykling, efter mitt förra försök för några år sedan. Eller att jag lagat mat två gånger sedan i juni 2017. Fast det har jag i ärlighetens namn inte berättat för så många. Det här med att jag springer långt ibland och härjar och håller på förvånar nog inte så många i min omgivning. En annan grej som kanske var oväntad såhär i efterhand är att jag efter att ha tagit högskoleexamen i nationalekonomi med toppbetyg och sedan började jobba som analytiker inom finansbranschen bestämde mig för att byta bana och åkte till Kanada och blev skidlärare. Det var ett bra beslut.

18