Det finns så många kul aktiviteter i fjällen. Att gå topptur med skidor och stighudar är något jag börjat med den här vintern men det får mig inte att vilja välja bort turskidåkning. Och inte heller längdskidor…

När jag åker längd så vill jag träna. Men när jag går på tur eller topptur, ja då vill jag ta det lugnare och uppleva. Se mig runt omkring och ha tid att plocka fram kameran ur väskan. Jag har börjat samla på mig en hel del utrustning och när jag beger mig iväg med bilen så är jag som ett äventyrsekipage som kommer åkande. Jag vill ju helst ha både snökoter och cykel med mig dessutom!

Det finns så många ställen som jag vill upptäcka med mina turskidor och ändå har jag inte ens koll på en bråkdel av allt. Men innan vintersäsongen är slut (vilket den inte är på länge – vilket är tur) vill jag ta Duveds linbana till toppen och sedan skida runt Forsaskalet ner till Ullådalen.

Förra året åkte jag Sylexpressen upp till Sylarna eftersom jag inte kunde gå och det är väl själva fan om jag inte får ta revansch på det i år. Eller egentligen vill jag hellre till Blåhammaren. Det är godast mat där – och det vill jag ju inte missa!

De flesta lederna går i södra Årefjällen och här finns många fjällstugor: Anaris, Lundörren, Vålåstugorna, Gåsen, Stendalen… borde jag längta till någon av dem? Vilken är mysigast? Har du bloggat om dem? I sådana fall: kommentera med en länk. Jag är nyfiken på dina turäventyr!

Här är mitt senaste äventyr på turskidor i Edsåsdalen – när vi tältade på nyår!

Frostbitna turskidor under nyår – i vårvinter värmer solen!

Jag och mitt bästa tursällskap – min hund Hazel (som är i Hälsingland just nu) ❤️

23