Vi var till Storulvån idag och gick en tur upp mot Getryggen. Solen strålade och det var klarblå himmel när vi började skida uppför. Vid fjällstatationen mötte jag författaren och fotogragen Anette Andersson som skrivit boken Toppturer i Jämtland – det finns ett gäng guldkorn att bocka av.

Jag testade Opinion 108 från Åre Skidfabrik sist jag gick topptur och lyckades få tag på samma skida till idag. Förra gången var det lätt pudersnö – men idag bjöds vi på envis skare och snö som blåst lite hit och dit. Finvädret var det dock inget fel på. Solen sken och himlen var blå. När vi lämnade Åre var det -17 och när vi kom till Storulvån visade termometern sju försiktiga minusgrader. Åsa skidade upp mot Getryggen i bara underställströjan och jag borde ha gjort detsamma.

Det känns som stor skillnad mellan februari och mars trots att kylan håller fjällen i sitt grepp. Men det är något med solen ändå. Den är ömsint varm och mild och tinar frusna själar.

Toppturer i Jämtland GetryggenToppturer i Jämtland GetryggenToppturer i Jämtland GetryggenToppturer i Jämtland Getryggen

20