Igår var dagen då jag och MNK ”firade” sex månader tillsammans. Jag var i och för sig inte hemma så det blev inte så mycket firande, men lite symboliskt är det ändå att vi blev tillsammans precis efter att jag kom hem från mina drömresor till Hawaii och Rocky Mountains – och att jag är på långvandring just nu.

Några av mina vänner har varit snudd på lika involverade i mig och MNK sedan första gången vi sågs. Min kompis Katta är en av dem som var med kvällen i juli då vi träffades, och min vän Annika har i allra högsta grad varit en inblandad part och fungerade lite som en inkubator för att det skulle bli just vi två.

Det är alltid intressant att få andras perspektiv på saker och ting, så jag passade på att ställa tre frågor till Annika. Här är hennes svar på dem:

Jag har inte skrivit så himla mycket om MNK men du känner honom. Vem är han egentligen?

Han är en go kille som är extremt omtänksam. Ett av de första intrycken jag fick av honom var när du och jag var i Nikkaloukta och väntade på att få köra en del av Kungsleden – ni sms:ade så sjukt mkt och du berättade att han önskade att han var med oss så han kunde laga mat åt oss. Kände bara att VEM säger så, vem vill laga mat åt andra på detta sätt. Tänkte att det nästan lät som en störning/otäck fetisch. Men nu när jag känner honom bättre har jag lärt mig att han är galet bra i köket. Har aldrig träffat någon med så stort matintreesse som din kille.

Hur tycker du det går för mig och MNK?

Jag tycker det går hur bra som helst för er nu. I början led jag faktiskt med er när ni inte sågs hela tiden pga distansen, både du och D blev liksom otåliga och osäkra på livet – men nu är ni mer stabila o har koll på var ni har varandra o vad ni har. Jag mår bäst när ni är tillsammans rent fysiskt!

Du och MNK hade tidigt egna chattrådar – vad pratade ni om egentligen?

Haha detta är du SÅ nyfiken på fortfarande. Om ni gifter er lovar jag att avslöja något! Men en av anledningarna till att jag gillar D så mycket är att vi tidigt började prata med varandra plus att jag då förstod hur mycket han bryr sig om dig.

Men – vad vore väl ett blogginlägg om mig och min kille om inte han också fick vara med på ett hörn. Grejen med MNK är att han inte läser min blogg. Alls. Det gör allting lite speciellt – men också väldigt befriande. Jag var nyfiken på den grejen, och såhär svarade han på det:

Du läser inte min blogg – varför inte då?

Nope, jag läser inte bloggen! Till en början visste jag inte att du bloggar och när du väl berättade det så tänkte jag att; Näe. Jag vill lära känna den här personen genom umgänge och inte via textrader på en skärm. Någon tid senare uppstod dessutom ett tillfälle när du utbrast; Nu får du inte läsa bloggen! Gissningsvis var detta första tillfället du nämnde mig?

Aviseringen på det fick jag någon dag senare av min något äldre favoritkollega Jonas som är relativt nyfrälst med surfplatta, laptop och smartphone. Uppenbarligen läser han din blogg var och varannan dag. ”MNK” gick han omkring och småviskade finurligt den dagen ända tills jag var tvungen att fråga vad han försökte säga?

Jonas släpper ifrån sig skvaller lite då och då men bara ytligt så jag vet egentligen inte så mycket mer om bloggen än att han tycker du skriver otroligt målande och medryckande vilket gör att han har svårt att sluta läsa. Tillbaka till mig så är det numera snarare en uthållighetstävling på hur länge jag kan hålla mig ifrån att läsa, medger att det kliar i fingrarna dock…

Hur är det att vara tillsammans med en bloggare?

Det första som slår mig och som säkerligen flertalet läsare inte har en aning om är hur mycket tid du lägger ner på din blogg. Jag har ingen aning om hur långa eller djuplodande de är, men det är många sena kvällar och ibland nätter när du sitter och redigerar bilder och knapprar på tangenterna.

Sedan finns det en helt annan aspekt och det är att det kan ta en hel evighet att förflytta sig på fjället då väldigt mycket ska fotas. Men, jag säger det i en positiv mening då jag vet vilka fantastiska ögonblick du förevigar och som jag får ta del av i efterhand. Jag blir otroligt glad när du skickar bilder du är extra stolt över till mig. Jag är också väldigt stolt över dina foton och visar ofta bilder du tagit!

Vad är det bästa med Sara – och vad kan göra dig tokig?

Några fina egenskaper med dig är att du är omtänksam, uppmärksam, intelligent, äventyrlig och orädd för att testa nya saker; alltifrån enkla utomhusmiddagar till våra kommande MTB-äventyr som jag visat dig en försmak på, till att köra snöskoter och lära dig utnyttja en 165 hk stark djupsnömaskins alla egenskaper. Det är häftigt och imponerar på mig att du tar dig an sådana saker.

Nästa steg i äventyrskarriären tror jag bestämt är; kanot i fors, kitesurfing och fiske? Vette tusan hur fisket ska gå med tanke på hur nästan obefintligt tålamod du kan ha emellanåt…

Något som kanske inte driver mig till vansinne men som ger mig lite kom-igen-nu-känsla är hur lång tid du kan ta på dig att göra dig i ordning strax innan ett äventyr. Jag vet att vi är väldigt oense på den här punkten och att jag säkerligen får äta upp att jag sa det pga att du av någon märklig anledning tycker vice versa. Men innerst inne vet vi ju att jag har rätt. Som alltid? 😉

Ovanpå allt detta så gör det ju ingenting att du ger mig en hel drös med kramar, närhet och kärlek också. Jag tycker i ärlighetens namn att det faktiskt är rätt så jobbigt när vi är ifrån varandra. Älskar dig!

…och så till sist frågan jag ställer i rubriken. Hur länge ska MNK finnas kvar? När blir ”min nya kille” bara ”min kille”? Och vad ska jag kalla honom då? Hans riktiga namn, eller något annat?

41

I samarbete med Svenska Spel