Det är svårt att lätta på gasen när det är roligt. Skidåkning varvas med cykling och skoterkörning. Det som lider lite är min löpning. Men när snön smälter bort får jag ta igen de där milen. Det finns tid till allt – men det är svårt när prick allt är så kul.

I helgen var vi i Hälsingland. Jag jobbar på min teknik på skotern och vill bli bättre på lössnökörning. Det är ett träningspass i sig att köra skoter när man verkligen kör på riktigt. I lördags var vi och körde rätt många mil djupt in i Hälsingeskogarna – och igår övade jag balans och teknik i djupsnön på åkern där vi bor.

Nere vid Voxnans älvkant gjorde vi upp en eld och gjorde varma smörgåsar i mackjärn och gräddade våfflor. En fin söndag trots att vi hade lite otur med solen.

I fredags var vi ute med båda mina cyclocrossar. Jag har egentligen inte tänkt att ha kvar både min BMC Gran Gondo och min BMC Crossmachine men det var kul att köra tillsammans in i mörkret med pannlampor. Det frasade under dubbdäcken och snöade försiktigt. Vi pratade om sommarens alla mountainbikeplaner och det är knäppt hur det kan vara så kul nu och vara så kul senare att allt jag vill är att vara kvar i det som är men ändå längtar efter det som kommer.

Det är mycket snö där ute nu – en helt fantastisk vinter

Vi fick allt utom solsken

Obligatorisk eld

Hazel – och min morfar

…och min mormor som kommer med våffelsmeten på sparken!

14