Jag har tillbringat några dagar på Holiday Club i Åre tillsammans med lite drygt 30 andra influencers i Influencers of Sweden. Vi gjorde en liknande workation förra året som var helt episk.

I söndags checkade jag in i ett av de nya Lake Wing-rummen på Holiday Club och någon timma senare kom Katta, en av mina bästa vänner som verkligen lever sin dröm och flyttat från stan till landsbygden. Ytterligare någon timme senare samlades vi alla på mingel i restaurang Grow innan vi åt en av de godaste vegetariska rätterna jag upplevt – även när jag jämför den med de andra middagarna på Grow.

Kompishäng på hotellrum ❤️

Mat på Grow. Själva huvudrätten serveras på tallrik, sedan får man massor av pots and pans med härliga tillbehör.

Sedan har dagarna fyllts med unconference. Det innebär att alla deltagarna själva fyller konferensblocken med innehåll. Clara från Bossbloggen och Johanna N, mer känd som personen bakom Slow Fashion, pratade både om varumärke och hur man skapar framgång som tydlig inom sin nisch.

Nischade bloggar når sällan samma trafik som stora livsstilsbloggar men min uppfattning är att det finns stora kommersiella möjligheter för nischade influencers. Du har garanterat större möjligheter att göra business på din blogg om du är nischad med 3000 besökare än livsstil med samma trafiksiffror. Och kanske samma möjligheter för en nischad blogg med 3000 besökare än livsstil med 30 000 besökare – om jag nu ska ta några siffror ur luften.

Clara från Bossbloggen

Johanna från Slow Fashion

Det har varit en kreativ prägel över årets winter workation och jag är så glad att Hanna Wendelbo är här som är magisk på instagram. Hon hade en workshop i blomstermandalas och det var coolt att känna energin i rummet trots att det var tyst. Tidigare den morgonen hade vi inlett dagen med boostyoga för att kicka igång energin och flödet i kroppen.

I måndags hade Linda ett pre launch event för sin nya bok Yrke: Influencers. Den är fantastiskt fin på utsidan och jag ser fram emot att läsa den. Jag minns i somras när vi pratade i telefon och hon satt hemma i Övik och skrev och tänkte och processade och jobbade på att få ner alla tankar i ord. Nu sitter de på pränt på riktigt.

Sofia från Fantasiresor med Yrke: Influencer

Men vi har gjort mer än minglat och ätit mat. Ett gäng var ute på skotertur med Åreguiderna, andra har åkt skidor och jag tog med några av deltagarna ut på snöskor. Man kan lugnt säga att det hade gått att fylla workation med så många fler dagar! Och mer innehåll.

Workations är inget man måste åka på för att andra skapar det. Workations kan man enkelt göra själv. Dra ihop ett gäng människor som inspirerar dig, sätt upp ett syfte med dagarna som ni ska tillbringa tillsammans – och åk iväg någonstans! Det är så värt för boosten.

17