I lördags var en sådan där dag när molnen låg som ett lock i Åredalen med tjugo minusgrader i byn – och mildare grader, solsken och blå himmel på toppen. Vi tänkte att vi skulle titta på allt det fina från andra sidan Åresjön och gick på hudar uppför fjället.

Det är kul att gå uppför på skidor. Olika gålägen på bindningarna gör att branterna blir lättare att gå i och att gå i sick-sack gör det mindre flåsigt. Vi började med att gå över Åresjön och dök in i skogen på andra sidan. Vi visste inte riktigt vad vi skulle sikta på utan gick på känsla vilket blev himla bra ändå. Enklast är att åka på någon av de kalhyggen som finns.

Nere i dalen var ljuset rätt så blått och enformigt men när vi kom ovan molnen var det magiskt. Alltså sådär så att hela kroppen blir lycklig. Åreskutan tornade ståtligt upp sig när molnen skingrades och himlen blev knallblå och solen strålade. Synfältet brottades med två vyer; molnen som såg ut som en gigantisk fluffig matta – och så det vackra vädret ovanför. Det är som att bilden nedan egentligen är ett montage med bilder från två helt olika dagar.

Jag vet inte hur länge vi gick uppför men när det började plana ut så tyckte vi att det räckte och så åt vi några rutor choklad, drack lite chokladhavredryck (min bästa fjälldryck), bytte kläder, drog av stighudarna och åkte nerför branten. Lyckan var gjord.

Topptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara RönneSara RönneTopptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara RönneTopptur i Åre Sara Rönne

18