Har du fastnat med blicken, tankarna och hela ditt sinne i en eld någon gång? Sett lågorna skifta färg, hämta kraft från allt det som inte syns och föda lågor vars kanter du inte ser var de börjar eller slutar.

Eld alltså. Den bästa sortens tankevila.

Min bror åker hem imorgon så vi passade på att åka till vindskyddet i Fröå gör att göra eld och grilla korv. Vanlig korv med ketchup och sötstark senap. Inte så flärdfullt skojade vi om, men lyxigt ändå. En vanlig tisdag med massor med snö, fullt av minusgrader och generöst med tystnad.

När jag kom hem kokade jag ingefärsvatten. Jag har gjort det några dagar i rad nu, precis som hela hösten. Jag var alldeles hooked på det då. Jag river en stor bit ingefära och sjuder i vatten i runt 10-20 minuter. Sedan silar jag av ingefäran, pressar i citron och rör ner någon tesked honung. Min kropp mår bra av det. Vill du ha det mindre starkt använder du mindre ingefära eller låter det sjuda under kortare tid. Man kan dricka brygden både kall och varm men jag föredrar den varm så som ayurvedan förespråkar.

17