Jag har läst så många årssammanfattningar – och lika många inlägg om kommande intentioner, mål och drömmar. 2017 var händelserikt. 2018 ska bli äventyrsrikt.

Det är svårt att ta in vidden av 2018. Alla 12 kapitel. Alla 365 nya dagar. Det är rätt mycket som står oskrivet och oklart och jag vill varken måla in 2018 i ett hörn eller styra det – om det nu är så att året vill annorlunda.

Istället har ett citat fastnat hos mig. Eller kanske snarare en uppmaning. Jag skrev ut det på Instagram och det lyder såhär:

”If you want this to be your year; don’t sit on the couch and wait for it. Go out. Make a change. Smile more. Be excited. Do new things.  Unfollow negative people on social media. Don’t gossip. Show more gratitude. Do things that challenge you. Be brave.”

Jag ska göra mitt 2018 episkt. Fylla dagarna med upplevelser, äventyr, nya saker – men också vila för att ladda energi. Det blev så tydligt för mig i december när jag kände mig trött i själen att vila inte handlar om att ligga på soffan för mig. Vila handlade om en nattlig tur på min cyclocross på snöiga vägar. Vila handlade om en skön löptur i skogen med min egen tystnad. Själslig vila.

2018 ska jag cykla mer cyclocross och mountainbike. Nya cyklar är på ingång och jag ser fram emot att testa dem! Jag ska åka mer skidor. Ett nyårslöfte som redan är infriat hundra gånger om och förhoppningsvis blir det även skidåkning i större berg. Jag ska springa mer i skog och på fjäll. Padjelanta väntar i sommar! Jag ska lära mig nya saker. Hej skoter och topptursskidåkning.

Det blir ett bra år. För att jag bestämt att det ska vara så – och för att jag fyller det med det jag vill.

2018 – mer löpning

2018 – mer cykling

2018 – fler nya saker

21