Det har snöat extremt mycket i Åre. Vi skottar utanför dörren varje dag och att gå i terrängen kräver skidor – eller snöskor. Jag köpte snöskor när jag flyttade till Åre för ungefär fyra år sedan och de har använts flitigt sedan dess.

Häromdagen knäppte vi på oss snöskorna i Handöl och begav oss iväg på en tur. Den största friheten med snöskor är att man kan gå precis var som helst trots att det ligger massor med snö. Jag har varit upp på fjälltoppar med snöskor och jag har gått i mellan snötyngda gammelgranar. Gemensamt för alla turer är att vi alltid har fika med oss.

Den här gången åt vi nybakade saffransbullar och varm choklad gjord på havremjölk och dippers.

Sådana här små äventyr är härliga tycker jag. Lite som när vi grillade korv och pinnbröd vid Tegeforsen före jul – och sådana typer av vardagsäventyr som Helena Enqvist är bra på. Sådant som är lättillgängligt och enkelt och vilsamt för själen. Jag kan sitta och titta länge på en sprakande eld – precis som jag kan titta länge på brusande hav mot en strandkant.

25

I samarbete med Svenska Spel