Jag är i stan några dagar och blandar mötestid och en hel del fåfänga med kvällsjobb i soffan och båtpendling om morgnarna. Utanför fönstret färgas himlen rosa och lila om och om igen. Det är fina dagar här.

Igår hade jag en full dag på stan och tänkte ta med er på den dagen. För dig som inte vet så består mitt arbetsliv av både anställning och frilans; de utgör inte 100% av min arbetstid var och för sig – men mer än 100% när de kombineras. Igår var inte en av mina tyngsta dagar arbetsmässigt, men det får jag ta igen en kväll i soffan. Det är så jag gillar att lägga upp livet rent generellt.

Kl 05.30 ringer väckarklockan första gången. MNK går till jobbet svintidigt och jag gör honom sällskap ibland – men inte just den här morgonen. Jag har Jon-Henriks jojk som larmljud och jag hör honom inte så mycket den här morgonen, jag är alldeles för trött.

Kl 07 går jag äntligen upp och trettio minuter senare stänger jag ytterdörren bakom mig. En dörr till en lägenhet vid vattnet. Utanför tullarna och med bilköer mellan lägenheten och city om jag valt att ta bilen in till stan. Och med trängsel på bussen.

Kl 07.36 står jag vid bryggan ett stenkast från den där ytterdörren och ser ljusen på vattnet. Och båten som jag snart ska hoppa på och som tar mig till Nybroviken. Detta är tjusningen med varje morgon som jag åker in till stan. Båtpendling! Världens bästa grej. Ljuvligheters ljuvlighet. Inte en bilkö i sikte! Ingen blixtlåskörning eller parkeringskaos. Däremot 20 minuters skön start på dagen med en rosa morgonhimmel framför mig.

Kl 08.05 öppnar jag dörren till Bond på Grev Turegatan – fem minuter sen. Jag har gått till min frisör Mathilda sedan i maj och hon klipper min lugg bäst av alla. Vi har hittat ett sätt som får min lugg att funka i en hel månad trots att den växer snabbt. Den här morgonen lägger jag en kall mörk ton i håret och jag får två koppar cappuccino eftersom jag är där så länge.

Kl 11 beställer jag min tredje kopp kaffe på Kaffebar på Bysistorget på Södermalm. Jag har fyra timmars arbetstid framför mig och tillbringar dem på café; mitt allra mest kreativa mötesrum. Taverna Brillo är ett annat favoritcafé jag gärna jobbar från (bra grej är att de öppnar klockan 7), eller Löfbergs Lila på Kungsgatan. Eller Kaffeverket vid St Eriksplan, men jag är sällan i de krokarna numer.

Kl 15 trycker jag in portkoden till trappuppgången bredvid. Jag har en tid hos Ullis på Puder för min fransförlängning. Det är svindlande att jag gått till henne varje månad i så många års tid. Kanske är det snart 6 eller 7 år nu! Hon fixar mina fransar på en timme för jag har bråttom vidare…

… för kl 17 träffar jag min familj på Operan! Min bror Marcus gav oss alla en balettföreställning i julklapp och häromdagen bokade vi Alice i Underlandet som snart ska sluta spelas. Vi börjar med middag på Brasseriet och jag äter löjrom till förrätt och rådjur till varmrätt.

Kl 18.50 tar vi trapporna högst upp i Operan och ser en förtjusande föreställning. Sist jag var på balett satt jag på första raden och det är fascinerande att se dansande kroppar så nära. Det är så fysiskt och häftigt!

Kl 22 säger vi hejdå för kvällen och jag vill spara tid och hoppar in i en taxi och åker ut till den där lägenheten vid vattnet igen. Det är torsdag kväll, snart fredag.

Gårdagens kontor; Kaffebar på Bysistorget

Fixad med fransar – världens bästa grej tycker jag som inte orkar fixa med så mycket annat till vardags

Brasseriet på Operan

Och här såg vi Alice i Underlandet; troligtvis knep vi de sista platserna till den här föreställningen

24

I samarbete med Svenska Spel