Jag är i Stockholm en vecka och söndagkvällens nyanser av grått på en parkering utanför en ett köpcentrum vars glansdagar passerade förra veckan kan ju golva vem som helst som precis farit ifrån ett vinterparadis med ständig semesterkänsla. Fast behöver det vara så?

Lösningen på januarideppen innebär inte att fly från den till någon annanstans. Snarare handlar det om att fundera på känslan. Kanske omfamna den ett tag. Välkomna att det inte alltid är ständig uppgång. Ägna några dedikerade tankar åt vad som gör dig pepp och vad som gör dig depp. Och vad det är att vara lycklig. Varför vi blir lyckliga. Hur vi kan påverka de tankarna.

Jag vill rekommendera dig två saker: det första är att läsa Claras korta inlägg om lycka. Det andra är att lyssna på avsnitt 76 av podden Allt du velat veta. Avsnittet är med forskaren Micael Dahlén.

Jag är i Stockholm och trivs med att vara här; trots färglösheten. Jag ser bortom det och tycker om tanken på att få göra saker; uträtta arbetsuppgifter, få ta mig an projekt och göra precis allt det där som är tvärtom från att vara ledig. Ledighet är härligt. Men ett liv fullt av ledighet hade varit tråkigt. Ledighet blir fantastiskt när det kombineras med att få jobba. Kontraster. Livet handlar hela tiden om kontraster. Njuta, kämpa, jobba, vila. Allt det där.

23