[arve url=”https://vimeo.com/244212657″ /]

Och så dök det upp ett äventyr i maj som jag inte kan motstå. Icebug Xperience Mountain Trail i Åre. 70 km på tre dagar. Men det är inget regelrätt lopp. Det är en upplevelse. Jag längtar efter den tröttheten redan nu!

Icebug Xperience Mountain Trail i Åre i maj är ett äventyr som sträcker sig över tre dagar och tre olika fjällområden. Sträckorna fördelar sig på 24, 25 och 19 km och alla kan delta oavsett tempo. Man springer utifrån tre grupper: löpning, löpning/gång och gång. Grupperna har olika starttider så att man går i mål ungefär samtidigt. Det innebär att ingen behöver oroa sig för att komma sist. Och ja; det finns tid för badpaus eller fika – beroende på vad vädret tillåter.

För det är vädret som kommer göra detta till ett äventyr. I början av maj kan det vara precis alla slags väder. 20 grader och sol med snö på topparna – eller snö som vräker ner runt omkring och någon minusgrad. En sak är säkert; det kommer garanterat vara snö. Och det kommer vara blött.

Första dagen är ett downhill race med start på Åreskutan och utförslöpning hela vägen ner. Andra dagen springer man i Vallbo/Vålådalen och hinner bland annat snurra ett varv runt Blanktjärn. Tredje dagen springer man upp och ner i Edsåsdalen inklusive lite härlig myrlöpning.

Icebug Xperience är kända för att skapa skön atmosfär kring sina evenemang med god mat, gemenskap och bra häng. Det ser jag fram emot också i Åre och det är därför jag på riktigt vill springa det här. Blir det fler än 100 deltagare så blir det av. Nyfiken? Här finns mer info!

15